Jethro Tull και Placebo το καλοκαίρι στην Ελλάδα

26/03/2007 @ 06:09
Την άφιξη δύο ακόμα ονομάτων ανακοίνωσε για το καλοκαίρι η Didi Music. Πρόκειται για τους πολύ αγαπητούς στη χώρα μας Jethro Tull, οι οποίοι μας επισκέπτονται στις 22 (Αθήνα), 23 (Ηράκλειο), 25 (Θεσσαλονίκη) και 26 Ιουνίου (Λάρισα), και Placebo, οι οποίοι θα βρεθούν στη χώρα μας στις 13 (Θεσσαλονίκη) και 14 Ιουνίου (Αθήνα). Διαβάστε παρακάτω αναλυτικότερες πληροφορίες για κάθε συναυλία...

Jethro Tull

O συγκλονιστικός Ian Anderson ισορροπεί στο ένα πόδι, φυσά πνοή μέσα από τον "μαγικό αυλό" του και απευθύνεται στον Πάνα μέσα μας. Θα τον ακολουθήσουμε!

22/06 Αθήνα - Θέατρο Λυκαβηττού
23/06 Ηράκλειο Κρήτης Οασις - Κηποθέατρο Νίκου Καζαντζάκη
25/06 Θεσσαλονίκη - Μονή Λαζαριστών
26/06 Λάρισα - Στην Αυλή του Μύλου

Οι Jethro Tull ιδρύθηκαν το 1968. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 30 albums, και έχουν πουλήσει πάνω από 60 εκατομύρια αντίτυπα. Η αποδοχή τους είναι μαζική. Μεσα σε τρεις δεκαετίες, έχουν δώσει πάνω από 2500 κονσέρτα σε 40 χώρες . Αναγωρισμένος παγκοσμίως, ως ο μουσικός που σύστησε στο ροκ κοινό το φλάουτο, ο frontman του γκρουπ Ian Anderson είναι υπεύθυνος για τις «ακουστικές» και «ethnic» πινελιές, τις τόσο αναγνωρίσιμες στην μουσική των Tull.

Ανατρέχοντας στην προηγούμενη εμφάνιση των Jethro Tull στην Ελλάδα, τους συναντάμε στο sold out Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2003. Η επιστροφή τους είναι αναμενόμενο ότι θα συνοδευτεί από ανάλογη επιτυχία.

Όσοι πιστοί ...

Placebo

Η επιστροφή των Placebo στην Ελλάδα είναι γεγονός. Στα πλαίσια της νέας παγκόσμιας περιοδείας τους, η πιο επιδραστική alternative μπάντα της τελευταίας δεκαετίας θα κάνει δύο στάσεις επί ελληνικού εδάφους· μια στην Αθήνα και για, πρώτη φορά, μια στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκινώντας πριν από μια δεκαετία περίπου, οι Placebo μέσα από τους αμφιλεγόμενους στίχους τους, απενεχοποίησαν την εικόνα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, έθιξαν την εμπορική μανία, επαναπροσδιόρισαν την ουσία των διαπροσωπικών και φιλικών σχέσεων και αναφέρθηκαν στην μονομανιακή και ναρκισσιστική τάση του σύγχρονου ανθρώπου.

Πλέον ήρθε η ώρα για ανακεφαλαίωση των παραπάνω.



Βrian Molko: Άλλοτε σπαρακτικός και ευάλωτος και άλλοτε υπεράνω ατελειών και συναισθηματικά ατρόμητος. Πάντοτε όμως δημιουργικά παντοδύναμος και τελετουργικά τελειομανής. Μια ιδιόμορφη περσόνα που ακροβατεί μεταξύ του μελαγχολικά ιδιοφυούς Robert Smith και του εξελισσόμενου «χαμαιλέωντα» David Bowie.

Stefan Olsdal: Αν δεν είχε συναντήσει τον Molko στο μετρό του South Kensington το 1994, οι Placebo σήμερα θα ήταν ανύπαρκτοι.

Steve Hewitt: o "βράχος" του συγκροτήματος, η σιωπηλή φωνή της λογικής και εκείνος που δίνει ρυθμό στο όραμα των δύο άλλων μελών.

Οι δύο καλοκαιρινές τους εμφανίσεις στη χώρα μας θα προσθέτουν έναν ακόμη λίθο στον γρίφο της ζωής και ιστορίας των Placebo... Γιαυτό και όλοι μας θα είμαστε εκεί... Ως θεατές και ως συμμετέχοντες...
  • SHARE
  • TWEET