Η Google λανσάρει το αντίπαλο δέος του Spotify

17/05/2013 @ 11:46
Κίνηση-ματ έκανε η Google απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο, την Apple, λανσάροντας νέα υπηρεσία streaming μουσικής.

Η εν λόγω υπηρεσία που αποκαλύφθηκε σε συνέδριο των προγραμματιστών της Google θα ονομάζεται Google Play Music All Access και θα είναι διαθέσιμη στις Η.Π.Α. αρχικά, για 9,99 δολάρια το μήνα. Πρόκειται για το αντίπαλο δέος του Spotify, το οποίο έχει καθιερωθεί για τα καλά στους μουσικόφιλους όλων των χωρών όπου είναι διαθέσιμο.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος, Chris Yerga, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση, αποκάλυψε ότι οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν streaming μουσικής από οποιαδήποτε συσκευή μέσω του λειτουργικού συστήματος Android.

«Πρόκειται για ράδιο χωρίς κανόνες. Ο κόσμος θα μπορεί να ψάχνει για έναν καλλιτέχνη και να προσθέτει κομμάτια στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του. Θα υπάρχει και ένα κουμπί listen now που θα δημιουργεί μία playlist βασισμένη στα όσα έχει ακούσει μέχρι τώρα ο χρήστης. Για τη λειτουργία του, έχουμε υπογράψει συμφωνίες με δισκογραφικές όπως η Sony, η Universal και η Warner.»

Να σημειωθεί ότι και η Apple έχει στα σκαριά υπηρεσία streaming μουσικής μετά την τεράστια επιτυχία του Spotify, αλλά απ' ό,τι φαίνεται η Google την πρόλαβε.
  • SHARE
  • TWEET