Οι Headquake κυκλοφορούν κάτι από τα παλιά

Το "Roots and Branches" περιλαμβάνει ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις από την πρώτη περίοδο του συγκροτήματος

24/01/2017 @ 12:48

Νέα κυκλοφορία από το heavy/stoner-rock σχημα των Headquake!

Το "Roots And Branches" περιλαμβάνει ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις από την πρώτη περίοδο των Headquake, απο το 1993 εως το 1995, καθιστώντας μας φανερό τον μαγικό συνδυασμό των ακατέργαστων heavy rock riff με τα stoner grooves, σε μια εποχή που ακόμα και ο όρος stoner ήταν σχεδόν πρωτάκουστος!

Βασισμένη στο σφιχτοδεμένο rhythm section των Μπάμπη Δαλίδη (ex-Villa 21) και Λεωνίδα Παπαδάκη (ex-Melting Ashes), η πλευρά "Roots" που ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1993, προσφέρει τον ψυχωμενο κιθαριστικό συνδυασμό του αδικοχαμένου Κώστα Ποθουλάκη (ex-Villa 21) και του Θανάση Μπανάσιου, κιθαρίστα των Headquake εως σήμερα, μαζί με τη χαρακτηριστική φωνή του Αργύρη των Nightstalker.

Στην πλευρά "Branches" οι Headquake παρουσιάζονται 4μελείς πλέον, με νέο τραγουδιστή τον Shen "Zen" Lenahan και νέο κιθαρίστα τον Στέλιο "Schema" Γιαννουλάκη, δίνοντας μας μια πρόγευση για την δεύτερη περίοδο της μπάντας.

Κυκλοφορεί από την Sound Effect Records σε περιορισμένη έκδοση βινύλιου:
260 σε μαύρο βινύλιο και 
160 σε κόκκινο/μπλέ σπλάτερ βινύλιο που περιλαμβάνει και αντίγραφο πόστερ από live της μπάντας εκείνης της περιόδου των '90s.

Το "Roots and Branches" είναι κομμάτι της ιστορίας της εγχώριας ροκ μουσικής σκηνής, το οποίο κανείς απο εκείνους που αγαπούν τον heavy/stoner-rock ήχο δεν πρέπει να αγνοήσει.

Οι Headquake δουλεύουν πλέον τα καινούργια κομμάτια, που θα αποτελέσουν το νέο τους άλμπουμ - το επόμενο μετά το εξαντλημένο πλέον "Into the Spiral" του 2014 - και το οποίο είναι προγραμματισμένο να ηχογραφηθεί μέσα στο 2017.

Bandcamp

Youtube

Headquake - Roots And Branches

More info: facebook.com/headquakeband

Releases: headquake.bandcamp.com/releases

smashrecordsgreece.bandcamp.com/album/into-the-spiral

soundeffectrecords.bandcamp.com/album/headquake

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET