H Kim Gordon γράφει για το τέλος των Sonic Youth και του γάμου της

Το ιδρυτικό μέλος της θρυλικής μπάντας θα εκδώσει την αυτοβιογραφία της τον προσεχή Φεβρουάριο

09/10/2014 @ 10:15
Το βιβλίο θα ονομάζεται "Girl in a Band" και όπως αναφέρεται θα εστιάζει στην έννοια της συνεργασίας και τι συμβαίνει όταν φτάνει σε αδιέξοδο, μια ξεκάθαρη αναφορά στην διάλυση των Sonic Youth το 2011 μαζί με το χωρισμό της με τον Thurston Moore, τραγουδιστή και κιθαρίστα της μπάντας.

Η Kim Gordon είχε μιλήσει ανοιχτά για τον χωρισμό της, ρίχνοντας την ευθύνη στον Moore ο οποίος παραδέχτηκε πως διατηρούσε παράλληλη σχέση με μια νεαρή γυναίκα, για πολύ καιρό.

Το «Girl in a Band» θα ασχοληθεί και με την παιδική της ηλικία, τη ζωή της μέσα στην Τέχνη, την μετακόμιση στη Νέα Υόρκη, έρωτες, γάμος, κόρη και βέβαια το συγκρότημα. Οι Sonic Youth ήταν αυτοί που ουσιαστικά άνοιξαν το δρόμο στην επιτυχία σε μπάντες όπως οι Nirvana (με δική τους πρόταση υπέγραψαν σε πολυεθνική) και Smashing Pumpkins μεταξύ πολλών.

Η 61χρονη Gordon παραμένει δημιουργική μετά το τέλος των Sonic Youth με ένα νέο project, τους Body/Head μια noiserock απόπειρα. Τραγούδησε σε τραγούδι του Beck ενώ φέτος στην ένταξη των Nirvana στο Rock and Roll Hall Of Fame, είπε με τα εναπομείναντα μέλη το "Aneurysm". Μέχρι και στην τηλεόραση έπαιξε, στην κωμική σειρά "Girls". Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 24/2/2015.

kim_book
  • SHARE
  • TWEET