Fantastic Negrito: Video για την δική του εκδοχή σε κλασικό hip-hop κομμάτι

Το "Searching For Captain Save A Hoe" περιλαμβάνεται στο φετινό "Have You Lost Your Mind Yet?"

24/09/2020 @ 09:38

Ένα video clip για το καινούριο του single έδωσε στη δημοσιότητα ο Fantastic Negrito.

Μπορείτε να δείτε το video του "Searching For Captain Save A Hoe" εδώ, το οποίο περιλαμβάνεται στο φετινό, εξαιρετικό "Have You Lost Your Mind Yet?".

To εν λόγω κομμάτι, πρόκειται για μια επαναπροσέγγιση από πλευράς του ανερχόμενου blues rocker, του κλασικού κομματιού του rapper E-40, "Captain Save A Hoe", που είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 1993.

Ο τίτλος του κομματιού αποτελούσε μια ιδιαίτερα διαδεδομένη έκφραση σε αρκετές Blaxploitation ταινίες, περιγράφοντας κατά αυτόν τον τρόπο όσους άνδρες θεωρούσαν εαυτούς ως οικονομικούς σωτήρες μη προνομιούχων γυναικών.

Ο Fantastic Negrito, σχολιάζοντας την δική του προσέγγιση στο κομμάτι, στην οποία συμμετέχει ο E-40, δήλωσε:

«To να δουλεύεις με τον E-40 είναι σαν να δουλεύεις με ένα θεό του Hip Hop. Είμαι μεγάλος οπαδός της δουλειάς του. Έχει ανέκαθεν υπάρξει πολύ αυθεντικός, έτη φωτός μπροστά από οτιδήποτε κυκλοφορεί. Νομίζω πως μόλις τώρα ο κόσμος αντιλαμβάνεται την ποιότητα της δουλειάς του.

Πρέπει να είναι εξοικειωμένος κανείς με το έργο του E-40 για να κατανοήσει τον τίτλο "Searching For Captain Save A Hoe". Για όσους δεν μπορούν, να πω πως αντιστρέφω τους ρόλους στο αυθεντικό "Captain Save A Hoe". Τελικά ο "Captain" έγινε σωτήρας των ανδρών και εγώ τον αναζητώ. Έγραψα το τραγούδι από την οπτική πως εγώ και οι υπόλοιποι άνδρες είμαστε "Hoes" (σ.σ. υποτιμητικός χαρακτηρισμός προς τις γυναίκες).

Στην κουλτούρα μας αποκαλούμε έτσι τις γυναίκες, ενώ στην πραγματικότητα εμείς είμαστε μεγαλύτεροι (σ.σ. "biggest hoes in the world")».

  • SHARE
  • TWEET