Ακούστε τον Ethan Hawke να τραγουδά jazz

Ο πολυτάλαντος ηθοποιός υποδύεται τον θρυλικό τρομπετίστα Chet Baker για τις ανάγκες βιογραφικής ταινίας

09/03/2016 @ 13:36

Το θέμα της νέας βιογραφικής ταινίας "Born To Be Blue" είναι η ζωή του τρομπετίστα και τραγουδιστή Chet Baker με τον Ethan Hawke -που υποδύεται τον θρύλο της jazz- να έχει πλάσει έναν χαρακτήρα που ξεφεύγει από τα στενά όρια της μεγάλης οθόνης.

Όπως αναφέρει το Rolling Stone, ο Hawke έχει συμβάλει και στην μουσική επένδυση του φιλμ, διασκευάζοντας μάλιστα δύο τραγούδια από την δισκογραφία του Baker, συγκεκριμένα τα "I’ve Never Been In Love Before" και "My Funny Valentine".

Ο συνθέτης και πιανίστας David Braid, που συνεργάστηκε με τον Hawke για το soundtrack της ταινίας, δήλωσε στο Rolling Stone ότι «το αυθεντικό "I’ve Never Been In Love Before" είναι μία ελαφρά και γλυκιά αντανάκλαση μιας καινούριας αγάπης, αλλά στην ταινία, οι στίχοι μεταμορφώνουν εντελώς το νόημα και κάνουν το τραγούδι σκοτεινό και ειρωνικό. Η μαγευτική εκτέλεση του Εthan στο σημείο καμπής του έργου αποδίδει πειστικά την ουσία του στυλ του Chet και δίνει μια νέα ζωή σ’ ένα τραγούδι 66 ετών».

«Η ερμηνεία του Ethan είναι λαμπρή γιατί δεν προσπαθεί να μιμηθεί τον Chet Baker. Αντ’ αυτού, βρίσκει μια γλυκόπικρη τρυφερότητα που συλλαμβάνει το πνεύμα της αινιγματικής φωνής του Baker.»

Ολόκληρο το soundtrack της ταινίας θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου, ενώ το φιλμ θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες μία εβδομάδα αργότερα, την 25η Μαρτίου.

Γραμμένο από τον Frank Loesser για τις ανάγκες του μιούζικαλ των '50s, "Guys And Dolls", ο Baker ηχογράφησε την δική του εκδοχή του "I’ve Never Been In Love Before" τον Ιούλιο του 1956. Παρ’ όλα αυτά, το αρχείο θα παρέμενε ακυκλοφόρητο μέχρι το 2001, όταν συμπεριλήφθηκε σε μία επανέκδοση του πρώτου του δίσκου.

Ακούστε την διασκευή στο "I’ve Never Been In Love Before" από τον Ethan Hawke εδώ.

  • SHARE
  • TWEET