Επετειακή κυκλοφορία ετοιμάζουν οι My Dying Bride

08/09/2010 @ 11:09
Το 2010 σηματοδοτεί την εικοστή επέτειο για τους Βρετανούς doomsters My Dying Bride.

Για να τιμήσει τις δύο δεκαετίες ζωής της, η μπάντα ξεκίνησε ένα project, στο οποίο δουλεύει πάνω σε παλιές μελωδίες και θέματα από τον κατάλογό της, μετατρέποντάς τα σε μεγάλης διάρκειας συμφωνικές συνθέσεις. Θα περιλαμβάνονται επίσης νέα φωνητικά από τον τραγουδιστή Aaron Stainthorpe. Οι ενορχηστρώσεις έγιναν από τον Johnny Maudling, γνωστό μεταξύ άλλων από τη θητεία του στους Bal-Sagoth, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τη μπάντα και στο παρελθόν.

Το project θα έχει τον τίτλο "Evinta" και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου από την Peaceville Records. Στην απλή του έκδοση θα είναι διαθέσιμο ως διπλό cd, ενώ η ειδική έκδοση θα περιέχει και ένα τρίτο cd, καθώς και ένα βιβλίο 72 σελίδων, με σπάνιες φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο της μπάντας.

«Το "Evinta" είναι κάτι που σχεδιάζαμε σχεδόν δεκαπέντε χρόνια, μια ιδέα που σιγόκαιγε για καιρό και δεν είχε ποτέ έναν πραγματικό λόγο να πάρει ζωή μέχρι σήμερα», εξηγεί ο κιθαρίστας Andrew Craighan.

Με αφορμή την επέτειο της, η μπάντα θα επανακυκλοφορήσει σε βινύλιο μία από τις πρώτες δουλειές της, το album "Turn Loose The Swans". Η έκδοση αυτή θα είναι περιορισμένη στις 2.000 αριθμημένες κόπιες και θα συνοδεύεται από το αυθεντικό βινυλιακό εξώφυλλο.
  • SHARE
  • TWEET