Έφυγε από τη ζωή ο «δάσκαλος» των Beatles

19/02/2013 @ 12:36
Ο Βρετανός rock 'n' roll κιθαρίστας και συνεργάτης των Beatles στα πρώτα τους βήματα, Tony Sheridan, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Ο Sheridan γνώρισε τους Beatles (οι οποίοι τότε είχαν τον Pete Best αντί του Ringo Starr) στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στο Αμβούργο, την ίδια πόλη όπου άφησε εν τέλει την τελευταία του πνοή.

Εκείνη την εποχή, ήταν ήδη γνωστή περσόνα στα clubs του Αμβούργου και ένωσε τις δυνάμεις του με τους Beatles για να ηχογραφήσουν μαζί rock 'n' roll τραγούδια όπως τα "My Bonnie", "Ain't She Sweet" και "When The Saints Go Marching In" υπό το όνομα Tony Sheridan And The Beat Brothers.

Ο McCartney αποκαλούσε τον Tony Sheridan «δάσκαλο». Μάλιστα, αυτός ήταν που βοήθησε στη δημιουργία του image που είχαν οι Beatles πριν γιγαντωθεί η φήμη τους, με τα δερμάτινα σακάκια και τις καουμπόικες μπότες, ενώ επίσης τους έμαθε και αμερικανούς R&B καλλιτέχνες, δίνοντάς τους να ακούσουν αντίστοιχα βινύλια.

Ο Sheridan ήταν ένας απρόβλεπτος performer και εμφανιζόταν αρκετές φορές μεθυσμένος στη σκηνή, πέφτοντας ενώ τραγουδούσε και φωνάζοντας στους οπαδούς. Οι Beatles πήγαιναν να τον δουν να παίζει μουσική σχεδόν κάθε μέρα. Αργότερα, έγιναν η backing band του στο ίδιο club.

Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά ήταν το "Vagabond" του 2002.
  • SHARE
  • TWEET