Διδακτορικό αστρονομίας για τον κιθαρίστα των Queen

26/08/2007 @ 18:03
Μπορούμε πλέον να τον αποκαλούμε Doctor May! Την περασμένη βδομάδα, ο εξηντάχρονος κιθαρίστας Brian May έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα στον τομέα της αστρονομίας, από το Imperial College of London. Η συγγραφή της διατριβής του με τίτλο "Radial Velocities In The Zodiacal Dust Cloud" είχε διακοπεί το 1974, καθώς ο φοιτητής Brian May αποφάσισε να αφοσιωθεί στο -τότε- εκκολαπτόμενο συγκρότημα των Queen.

Πραγματοποιώντας κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς συμπληρωματική έρευνα 9 μηνών, ο May υπέβαλλε διατριβή 48.000 λέξεων στις 3 Αυγούστου και την υποστήριξε επιτυχώς την περασμένη Πέμπτη. Η διατριβή του αποδεικνύει τη θεωρία σύμφωνα με την οποία η σκόνη του διαστήματος, η οποία βρίσκεται στο ηλιακό μας σύστημα, κινείται προς την ίδια κατεύθυνση με τους πλανήτες. Οι επίδοξες αστρονόμο-groupies ας σημειώσουν πως το δίπλωμά του θα του παραδοθεί σε τελετή στο Royal Albert Hall, το Μάιο του 2008.

Ο θρυλικός μουσικός είχε ήδη πτυχίο φυσικής του Imperial College of London, είχε δεχτεί από το Μάιο του 2007 τιμητικό τίτλο καθηγητή του Πανεπιστημίου του Exeter και είχε εκδώσει βιβλίο σχετικά με το Big Bang και την εξέλιξη του σύμπαντος, το οποίο συνυπέγραφε με δύο διάσημους άγγλους αστρονόμους.
  • SHARE
  • TWEET