Δελτίο Τύπου: Mastodon και High On Fire το Δεκέμβρη στην Αθήνα

18/11/2005 @ 16:39
H Salt & Panik Enterprises σε συνεργασία με το περιοδικό Rock Hard παρουσιάζει στις 9 Δεκεμβρίου στο club Gagarin 205 τους Mastodon μαζί με τους High On Fire. Oι Mastodon είναι από τους καλλιτέχνες με όραμα, γι' αυτό και ξεχώρισαν τόσο γρήγορα ανάμεσα σε τόσα πρωτοεμφανιζόμενα νέα metal σχήματα. Οι τεχνικές τους αποσκευές υπερπλήρεις, με προϋπηρεσία μάλιστα στους υπέρτατους Today Is The Day του cult παραγωγού / ανθρώπου ορχήστρα Steve Austin. Στο τελευταίο δίσκο τους "Leviathan" ξεσαβάνωσαν το κλασσικό metal και το έπαιξαν με προοδευτική νοοτροπία που επέδειξαν στο "Remission" αλλά και στο κρίσιμο "Lifesblood" EP τους.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν στο σύγχρονο metal. Το κοινό το αναγνώρισε κατ'ευθείαν και η επιτυχία του album τους οδήγησε στα σαλόνια της Warner από την ανεξάρτητη metal εταιρία Relapse. Βέβαια όλα αυτά δεν επιτεύχθηκαν εύκολα όπως ακούγεται αφού τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια τα τέσσερα μέλη των Mastodon έχουν οργώσει όλη την υφήλιο είτε ως headliners ή συμμετέχοντας σε διάφορες περιοδείες όπως αυτή με Hatebreed, Slipknot και Slayer, με Isis και Converge στην Ιαπωνία και φυσικά δεν ξεχνάμε την συμμετοχή τους το καλοκαίρι που μας πέρασε στο Roskilde Festival στη Δανία, στο Download Festival της Αγγλίας και τέλος στο Ozzfest μαζί με μπάντες-κολοσσούς όπως τους Black Sabbath και Iron Maiden εκτός των άλλων. Το γεγονός ότι θα τους απολαύσουμε στην Αθήνα όχι μόνο στο απόγειο της δόξας τους -όπως σπάνια συνηθίζεται στην χώρα μας- αλλά και μαζί με τους συντρόφους τους High On Fire, δεν αφήνει περιθώρια στους φίλους του heavy ήχου να μην κάνουν αισθητή την παρουσία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο club Gagarin 205.


Οι High On Fire καθιερώθηκαν με το underground attitude και το σκοτεινό μονολιθικό metal τους, συνδυάζοντας την occult γοητεία των Venom, των Celtic Frost και των Saint Vitus. Η συμμετοχή του Μatt Pike από τους αρχιερείς του τελετουργικού sludge Sleep στη κιθάρα και στα φωνητικά, τράβηξε κατ'ευθείαν πάνω στο σχήμα τη προσοχή των doom/sludge κύκλων. Το "Blessed Black Wings" τους βγήκε -όπως και το "Leviathan" στους Mastodon - πιο ευθύ και προσβάσιμο στο ευρύ metal κοινό. H προσθήκη του Joe Preston (Τhrones, πρώην Melvins) στο μπάσο και η αναλογική μαγεία του guru Steve Albini (παραγωγός των Nirvana, Helmet, The Pixies, Neurosis) συνέβαλλαν αποφασιστικά στη δημιουργία ενός κλασσικού δίσκου. Η νέα σύνθεση επιβεβαίωσε πρόσφατα και στην Ευρώπη την αποτελεσματικότητα της, με ένα show που ανταγωνίζεται σε ενέργεια τους παλιούς Motφrhead, έχοντας τον ήχο και τον μηδενισμό του 2005. Υπό τη σκέπη της κατά πολλούς κορυφαίας, ανεξάρτητης metal εταιρίας Relapse σίγουρα δε θα σταματήσουν σύντομα να προσηλυτίζουν τις metal μάζες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο μπάντες δεν βρίσκονται σε κοινή περιοδεία και η εμφάνισή τους στην Αθήνα τους βρίσκει ξανά μαζί όπως στην κοινή τους περιοδεία πριν από τρία περίπου χρόνια και αποτελεί την τελευταία τους στάση πριν γυρίσουν και οι δύο μπάντες πίσω στις Η.Π.Α.

Το περιοδικό Rock Hard με την ευκαιρία του μεγάλου αυτού συναυλιακού γεγονότος θα κάνει το πρώτο official release party του, όπου θα μοιραστούν αρκετά δώρα σε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά προβλέπονται και αρκετές άλλες εκπλήξεις οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς από τις σελίδες του περιοδικού.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET