Στην Ελλάδα για δύο συναυλίες οι Dark Tranquillity και Ensiferum

Η από κοινού περιοδεία των δύο σκανδιναβικών metal σχημάτων θα περάσει και από τη χώρα μας

16/09/2021 @ 15:17

Οι περιοδείες και οι συναυλιακές εμφανίσεις φαίνεται πως επιστρέφουν δυναμικά την επόμενη χρονιά και μια απόδειξη είναι η από κοινού περιοδεία των Dark Tranquillity και Ensiferum.

Τα δύο σκανδιναβικά metal σχήματα, ανακοίνωσαν μια σειρά από co-headline εμφανίσεις στην Ευρώπη για την άνοιξη του 2022, η οποία θα πραγματοποιήσει και δύο σταθμούς στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, οι Σουηδοί και Φινλανδοί αντίστοιχα, θα εμφανιστούν στην Αθήνα και το Fuzz Live Music Club στις 12 Μαΐου 2022, καθώς και στη Θεσσαλονίκη και το Principal Club μια μέρα αργότερα, στις 13 Μαΐου.

Η περιοδεία θα εκκινήσει την πρώτη Απριλίου από τη Στοκχόλμη, για να καταλήξει εκ νέου στη Σουηδία και το Γκέτεμποργκ στις 27 Μαΐου.

Με τους προσκεκλημένους σε κάθε σταθμό να αναμένονται να αποκαλυφθούν, ο Mikael Stanne, frontman των Dark Tranquillity δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ας σπάσουμε το ξόρκι της σιωπής και του φόβου μαζί αυτο τον χειμώνα! Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που ξαναβγαίνουμε περιοδεία, να παίξουμε ξανά μπροστά σε κόσμο, να κάνουμε παρέα και να εκτονώσουμε αυτή τη δυσφορία που επικρατεί για πάρα πολύ καιρό. Θα είναι υπέροχη η σύμπραξη με τους Φινλανδούς αδερφούς μας Ensiferum. Στο παρελθόν είχαμε περιοδεύσει και είχαν διασταυρωθεί οι δρόμοι μας πολλές φορές, οπότε ανυπομονούμε να ουρλιάξουμε μαζί διώχνοντας τη νύχτα. Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους!»

Ο Sami Hinkka των Ensiferum με τη σειρά του πρόσθεσε:

«Μετά από μια μακρά περίοδο σκότους και αβεβαιότητας στη μουσική βιομηχανία και τις ζωντανές εμφανίσεις είμαστε περήφανοι που αποκαλύπτουμε επιτέλους το φως στο τέλος του τούνελ! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους θρυλικούς Dark Tranquillity. Δεν είναι μυστικό πως οι Σουηδοί αποτέλεσαν έμπνευση για τον Markus Toivonen να ξεκινήσει τους Ensiferum πίσω στον χρόνο, και πλέον περιοδεύουμε μαζί με τους ήρωές μας. Πόσο υπέροχο είναι αυτό; Είμαστε σίγουροι πως όλοι ανυπομονούν για ενεργητικές και σπουδαίες ζωντανές εμφανίσεις (εμείς σίγουρα πάντως!) και με αυτή τη σύνθεση η περιοδεία δεν χάνεται. Ανυπομονούμε να σας δούμε στην πρώτη σειρά!»

Υπενθυμίζεται πως το 2020 οι Dark Tranquillity κυκλοφόρησαν το "Moment" καθώς και οι Ensiferum το "Thalassic".

  • SHARE
  • TWEET