Boy George και Nick Waterhouse τα πρώτα ονόματα του En Lefko Festival 2014

Στις 20 και 21 Ιουνίου το φεστιβάλ επιστρέφει ανανεωμένο

26/03/2014 @ 20:02
Την Παρασκευή 20 Ιουνίου και το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, ο Εν Λευκώ 87,7 υποδέχεται το καλοκαίρι με το 2ο En Lefko festival, που επιστρέφει ανανεωμένο και μεγαλύτερο, ανακοινώνοντας τους πρώτους καλεσμένους του.

En Lefko Festival 2014
Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Ιουνίου

Boy George
Nick Waterhouse

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα ονόματα, ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ και πληροφορίες για τα εισιτήρια.



Boy George

Το να μπορέσεις να περιγράψεις μέσα σε λίγες λέξεις μία από τις πιο αναγνωρίσιμες, αμφιλεγόμενες και πολυτάλαντες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, μοιάζει διαδικασία όχι μόνο αδύνατη, αλλά και σαφώς αμήχανη. Μπορεί οι περισσότεροι να τον γνωρίζουν από την άκρως πετυχημένη καριέρα του με τους Culture Club (150 εκατομμύρια περίπου πωλήσεις δίσκων), όμως η μετέπειτα προσωπική πορεία του Κου George O'Dowd (πραγματικό όνομα του Boy George), είχε σίγουρα πολλά παραπάνω να δώσει, αποδεικνύοντας ότι ο χαρακτηρισμός ως «pop star των 80s» είναι τουλάχιστον μονοδιάστατος. Ξεδιπλώνοντας περαιτέρω τις στιχουργικές-φωνητικές του ικανότητες και το μουσικό του στυλ, κυκλοφορεί δίσκους-σταθμούς από τη solo καριέρα του, με επιτυχίες, όπως τα "Little Ghost", "Everything I Own", "Generations Of Love", "Crying Game", "Out Of Fashion" κ.ά., κάνει συνεργασίες με μοναδικό αποτέλεσμα, όπως το καταπληκτικό "Why Go" με τους Faithless, το "Innocence Is Lost" με τους Groove Armada και το "Somebody To Love Me" με τον περιζήτητο παραγωγό Mark Ronson, ενώ παράλληλα εκπλήσσει με τις καλοδουλεμένες του διασκευές πάνω σε πολύ γνωστά κομμάτια, όπως το "Starman" (του προσωπικού του ήρωα David Bowie), το "Funtime" (Iggy Pop) και προσφάτως το "Video Games" (Lana Del Ray). Φυσικά η δημιουργικότητά του δεν σταματάει εκεί... Τη δεκαετία του '90 γίνεται ένας από τους πιο περιζήτητους djs και φιλοξενείται μέχρι και σήμερα στα μεγαλύτερα dance clubs του κόσμου, γράφει βιβλία, ενώ ανακηρύσσεται από fans και περιοδικά μόδας ως το απόλυτο fashion icon!

Στην Ελλάδα και το φεστιβάλ του Εν Λευκώ θα εμφανιστεί live για πρώτη φορά από το 1985 (από τη φημισμένη εκείνη εμφάνιση του στο Rock in Athens με τους Culture Club), φέρνοντας τόσο τις επιτυχίες του από Culture Club και τη solo καριέρα του, αλλά και νέο δίσκο, το "This Is What I Do", που η Guardian του χάρισε ήδη τα 5 αστεράκια και τον χαρακτήρισε ως το «comeback of the year». Ladies and gentlemen the one and only... Boy George!

Official website - Video link 1 - Video link 2

Nick Waterhouse

O Nick Waterhouse είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι «soul-man». Μπορεί να γεννήθηκε αρκετά χρόνια μετά (1986) από τη χρυσή εποχή των Rhythm & Blues και τα προσωπικά του είδωλα (Van Morrison, John Lee Hooker, Sam Cooke, Solomon Burke) και να χρειάστηκε πρώτα να κάνει τη θητεία του στη garage-rock σκηνή του Orange County της Καλιφόρνιας, που μεγάλωσε, όμως η καρδιά του παρέμεινε βαθύτατα soul και blues. Ανοίγοντας τις συναυλίες των επίκαιρων Ty Segal, Mikal Cronin και The Growlers, κέρδισε με άνεση κοινό και κριτικούς με το coolness της μουσικής και του προσωπικού του στυλ και σύντομα μπήκε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το ντεμπούτο άλμπουμ του, "Time's All Gone" (2012), από το οποίο ξεχώρισαν τα "Some Place" και "I Can Only Give You Everything". Φέτος κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του,
"Holly" και έρχεται να μας το παρουσιάσει ζωντανά στο φεστιβάλ του Εν Λευκώ και για πρώτη φορά στην Ελλάδα με γνήσιο πνεύμα rhythm & blues / rock 'n' roll. O Nick Waterhouse συμβαίνει τώρα, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι εγχώριοι μουσικοί δημοσιογράφοι «είναι από τους πιο ωραίους σύγχρονους soul καλλιτέχνες που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια».

Official website - Video link 1 - Video link 2

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET