Blaze Bayley: «Με μισούσαν επειδή ήμουν στους Iron Maiden»

Οι οπαδοί τον κατηγορούσαν για την φυγή του Bruce Dickinson

20/11/2014 @ 17:35
Η αλήθεια είναι πως η πλειονότητα των φίλων των Iron Maiden ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τον επί μία τετραετία αντικαταστάτη του Bruce Dickinson, Blaze Bayley, όχι μόνο επειδή πήρε την θέση του αγαπημένου τους τραγουδιστή, αλλά λόγω κυρίως των συγκριτικά περιορισμένων φωνητικών δυνατοτήτων του.

Για την άσπονδη αυτή σχέση μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Bayley, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως όταν ήταν στους Iron Maiden τον μισούσαν.

«Όταν μπήκα στην μπάντα, υπήρξαν πολλοί αγανακτισμένοι μαζί μου και στην πραγματικότητα με μισούσαν επειδή ήμουν στου Maiden. Με κατηγορούσαν για την φυγή του Bruce, το οποίο είναι κλασικό ζήτημα του τύπου «κατηγορείς τον φίλο σου για την φυγή της κοπέλας σου.» Πάρα πολλοί δεν ήθελαν καν να με ακούσουν.»

Ο Bayley ισχυρίζεται ακόμη πως ένα τρίτο άλμπουμ με τους Iron Maiden -που βρισκόταν ήδη στα σκαριά πριν την φυγή του- μπορούσε να αντιστρέψει την κατάσταση.

«Ήταν το απόλυτο σοκ για εμένα. Είχα ιδέες για τρίτο άλμπουμ. Υπήρχαν μελωδίες και στίχοι. Τελειώσαμε στην Βραζιλία τον Δεκέμβριο του 1998 και τον Ιανουάριο του 1999 απολύθηκα. Τότε δούλευα πάνω σε στίχους και τραγούδια για τα οποία βλακωδώς πίστευα ότι μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα και ότι οι οπαδοί θα έλεγαν «τώρα καταλαβαίνουμε γιατί βρίσκεται εκεί ο Blaze, είναι όντως καλός». Δεν πήρα όμως αυτή την ευκαιρία.»

Τα τελευταία χρόνια ο Bayley έχει βρεθεί ξανά με τους Wolfsbane, οι οποίοι κυκλοφόρησαν νέο studio άλμπουμ το 2012 και παραμένουν ενεργοί, παρά τις έριδες για την στασιμότητα στις τάξεις της μπάντας.
  • SHARE
  • TWEET