Αυτό το Σαββατοκύριακο οι The Residents σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

12/11/2008 @ 03:35
Μία από τις σημαντικότερες κολεκτίβες της αμερικανικής avant-garde μουσικής, τους Residents, θα φιλοξενήσει το Principal Club Theater, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου (και 16 Νοεμβρίου το Παλλάς στην Αθήνα), στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους tour, που γίνεται με αφορμή το νέο τους εξαιρετικό άλμπουμ με τον τίτλο "The Bunny Boy".

Η προσπάθεια να περιγράψουμε τι μπορεί να περιμένει κάποιος από μία συναυλία των Residents εμπεριέχει έντονα το στοιχείο της αλαζονείας!

Πως να προβλέψεις το απρόβλεπτο;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εμφανίσεις τους επί σκηνής είναι μία μουσική και οπτική εμπειρία που αγγίζει τα τρίσβαθα της ψυχής!

Ας δούμε όμως τουλάχιστον το γενικό πλαίσιο :

Οι Residents επανήλθαν στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2008 ως εξής :

• Κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό album "Bunny Boy".
• Ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες της αμερικανικής και ευρωπαϊκής τους περιοδείας.
• Ξεκίνησαν να προβάλουν στο internet μια σειρά από μικρής διάρκειας video που συνδέονται άμεσα με το album "Bunny Boy".
• Κυκλοφόρησαν ένα ακόμα album, το soundtrack που συνοδεύει τα video που ανεβάζουν στο internet, με τίτλο "Postcards from Patmos", που μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί μόνο στις συναυλίες τους.

Όλα τα παραπάνω projects έχουν μία κοινή βάση-ιστορία:

«Ένα όμορφο πρωινό έφτασε στο στρατηγείο του group ένας φάκελος. Το γεγονός ήταν περίεργο μιας και η τοποθεσία του studio είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τον «έξω κόσμο». Αλλά ο αποστολέας ήταν κάποιος παλιός συνεργάτης του group γνωστός με το παρατσούκλι, Bunny. Ο φάκελος αποδείχτηκε ότι ήταν μια κραυγή βοήθειας καταγεγραμμένη σε ένα dvd με τον τίτλο "Postcards from Patmos". Ο Bunny πίστευε ότι ο αδερφός του είχε εξαφανιστεί στην διάρκεια των διακοπών του στο «Νησί της Αποκάλυψης» και στην προσπάθεια του να τον βρει έφτιαξε ένα video με σκοπό να το ανεβάσει στο YouTube και να ζητήσει βοήθεια από όποιον μπορεί να ήξερε κάτι για την εξαφάνιση του αδερφού του. Το γεγονός όμως πως ήταν «αναλφάβητος» σε σχέση με το internet τον ώθησε να ζητήσει την βοήθεια των Residents. Υπήρχε όμως ένα σοβαρό πρόβλημα... Η ποιότητα του dvd ήταν πολύ φτωχή σε σημείο να είναι άχρηστη η ανάρτηση του στο internet...».

Η συνέχεια επί σκηνής!

Αυτό είναι, λοιπόν, το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το καινούργιο έργο των Residents. Και η λέξη «έργο» δεν είναι τυχαία, μιας και στις ζωντανές τους εμφανίσεις η μουσική υποστηρίζει την θεατρικότητα και το αντίστροφο.

Αξίζει να πούμε:

• Tα σκηνικά έχουν δημιουργηθεί από τον παλιό τους συνεργάτη, Chris Mc Gregor, σημαντικό κομμάτι της παραγωγής που περιοδεύει ανά την Ευρώπη και θα τα φέρουν μαζί τους και για τις δύο συναυλίες επί ελληνικού εδάφους.
• Οι γνωστοί-άγνωστοι Residents διανύουν την τέταρτη δεκαετία μιας καριέρας μυστηρίου γύρω από την ταυτότητά τους - η περίφημη Cryptic Corporation είναι η ομάδα που τους αντικαθιστά σε όλες τις δημόσιες σχέσεις και συνεντεύξεις τους.
• Οι Residents έχουν δημιουργήσει πάνω από 60 album, δεκάδες μουσικών φιλμ μικρού μήκους και 10 dvd.
• Στην Ελλάδα όσες φορές έπαιξαν ζωντανά βρήκαν απίστευτη ανταπόκριση και κατατάσσονται στους πολυαγαπημένους των Ελλήνων μουσικόφιλων.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET