Αποκαλύφθηκε από πού πραγματικά προέρχεται το όνομα Radiohead

Εσύ ξέρεις τη σχέση του με τον Ned Ryerson του «Η Μέρα Της Μαρμότας»;

30/05/2015 @ 10:28
Κάθε σοβαρός οπαδός των Radiohead ξέρει ότι αποφάσισαν (ευτυχώς) να εγκαταλείψουν το όνομα On A Friday και να ονομαστούν έτσι, εμπνευσμένοι από το τραγούδι "Radio Head" των Talking Heads, από τον δίσκο του 1986 "True Stories" και από την ομώνυμη ταινία του David Byrne.

Ωστόσο, τώρα, οι Dangerous Minds αποκαλύπτουν την βαθύτερη αλήθεια με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους: το όνομα είναι εμπνευσμένο από τον ηθοποιό που κάνει τον γραφικό χαρακτήρα του Ned Ryerson στο "Groundhog Day" (γνωστό ως «Η Μέρα Της Μαρμότας»).

Ο Ned Ryerson, κατά κόσμον Stephen Tobolowsky, εμφανίστηκε πρόσφατα στο Nerdist podcast και μέσα στα 40-45 λεπτά του επεισοδίου έκανε κάποιες δηλώσεις που ξεκαθαρίζουν αρκετά πράγματα.

Καταρχάς, να πούμε ότι ο Tobolowsky υποστηρίζει, σοβαρά, ότι έχει λίγο ως πολύ υπερφυσικές δυνάμεις -ή τουλάχιστον τις είχε στο πανεπιστήμιο, πριν αποφασίσει να τις απεμπολήσει. Συγκεκριμένα, ο Tobolowsky ισχυρίζεται ότι μπορεί να ακούσει τις σκέψεις των άλλων. Επίσης, ήταν ένας από τους συγγραφείς της ταινίας "True Stories", όπου ακούγεται το "Radio Head", με την κύρια ιδέα να ανήκει βέβαια στην Beth Henley.

Συνεπώς, στα μέσα των '80s, ο Byrne των Talking Heads και ο Tobolowsky είχαν γνωριστεί και συζητήσει αρκετές φορές.

Ο Tobolowsky, ο οποίος περιέγραψε την ιστορία του και τις δυνάμεις που είχε παλιότερα στον Byrne, τον ενέπνευσε και ο τελευταίος επέστρεψε λίγο καιρό αργότερα και του είπε: «ορίστε ένα τραγούδι που έγραψα για σένα».

Για την ιστορία, ακούστε το "Radio Head" των Talking Heads εδώ κα θυμηθείτε ποιός ήταν ο Ned Ryerson εδώ.
  • SHARE
  • TWEET