Agusa και Oresund Space Collective σε λίγες μέρες στην Αθήνα

Ένα ψυχεδελικό rock διήμερο, με τους Methexis και τους Automaton να συμπληρώνουν το line-up

09/02/2016 @ 09:19

Side Effects
Παρασκευή 12 & Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016
Agusa + Methexis
Øresund Space Collective + Automaton

Six D.O.G.S., Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα, ώρα έναρξης 21.00, πόρτες 20.00.

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στο  Six D.O.G.S., το Side Effects, ένα ψυχεδελικό rock διήμερο, με τους Agusa και τους Methexis την πρώτη βραδιά και τους Øresund Space Collective και τους Automaton τη δεύτερη. Εισιτήρια προς 15 ευρώ την ημέρα (18 ευρώ στην πόρτα), ή 28 ευρώ για το διήμερο από το Tickethouse (ή στο ticketpro.gr, με 10% επιβάρυνση) και στα δισκοπωλεία Sound Effect και Record House.

50 χρόνια πριν, το κομβικό έτος 1966, η ψυχεδέλεια εισχώρησε σε κάθε έκφραση της νεανικής κουλτούρας, ανατρέποντας όλες τις συμβάσεις και οδηγώντας τη μουσική σε ανεξερεύνητα μονοπάτια. Λίγα μόλις χρόνια αργότερα, διαμορφώθηκαν αισθητικές κατευθύνσεις και «σχολές» του rock, όπως progressive, acid, space, kraut, stoner, που έχουν πλέον καταγραφεί ως κυρίαρχες και σχεδόν καθημερινές για την pop κουλτούρα. Την τελευταία μάλιστα δεκαετία η ψυχεδέλεια γνωρίζει μια μαζική επιστροφή στην κυρίαρχη αισθητική των νέων συγκροτημάτων, με ένα ολόκληρο underground δίκτυο μουσικών, δισκογραφικών εταιρειών, δισκοπωλείων και κάθε είδους media να δίνει τον τόνο και να φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις αρχές και τη σημειολογία της γοητευτικότερης ίσως «παρεκτροπής» της.

Το Sound Effect, το underground δισκάδικο / mail-order των Εξαρχείων, που είναι συγχρόνως και δισκογραφική / εταιρεία διανομής, αποτελεί ένα από τα «hot spots» του διεθνούς psych δικτύου, στηρίζοντας εδώ και 13 χρόνια αυτή την παγκόσμια «συνομωσία», με παραγωγές, εκδόσεις και διανομές. To 2016, με το ξεκίνημα του, κάνει ένα ακόμη βήμα, παρουσιάζοντας το πρώτο Side Effects: ένα 2ήμερο ψυχεδελικό «be-in», μια μοναδική σύνοδο κορυφαίων γκρουπ από τη σύγχρονη σκανδιναβική και ελληνική σκηνή, ή, αλλιώς, το live-σαν-εμπειρία-ζωής / ευκαιρία-για-αμέτρητες-αστρικέςπροβολές για τους τυχερούς και τις τυχερές που θα βρεθούν τα δύο βράδια του Φλεβάρη στο φιλόξενο χώρο του Six D.O.G.S. Η πρώτη μέρα φέρνει έναν prog-rock αέρα, με τους Σουηδούς Agusa, αγαπημένους των Ελλήνων fans και στυλοβάτες της εταιρείας Kommun2 και τους εξαιρετικούς δικούς μας Methexis, σε μια απαιτητική, φευγάτη, γεμάτη από μουσικές εκπλήξεις εμπειρία. Τη δεύτερη μέρα, ένα «φυσικό φαινόμενο» της νέας σκηνής, οι Øresund Space Collective, από την Κοπεγχάγη, με το αποκλειστικά αυτοσχεδιαστικό space-rock τους, παρέα με τους μοναδικούς Automaton, θα είναι οι «masters of ceremonies» σε ένα acid / space / drone ταξίδι, ικανό να διευρύνει και τις στενότερες των συνειδήσεων...

Side Effects: Be-in or Be-out
Εισιτήρια προπωλούνται στα: Tickethouse: Πανεπιστημίου 42, Αθήνα, τηλ. 210-3608366, (ή από  το ticketpro.gr,  με 10% επιβάρυνση) Sound Effect Records: Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια, τηλ. 210-8259883 Record House: Ομήρου 46, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210-9335466.

Agusa
Σχηματίστηκαν το 2013 στο Malmö της Σουηδίας. Πήραν το όνομά τους από την περιοχή όπου αποσύρθηκαν για ένα διάστημα, τζαμάροντας και δοκιμάζοντας τον ήχο τους. Το 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, "Högtid", φανερώνοντας τις αυθεντικές prog rock καταβολές τους, αλλά και την έντονα ψυχεδελική τους διάσταση, με folk και Canterbury-sound αναφορές και sci-fi θεματική. Το καλοκαίρι του 2015 κυκλοφόρησαν το "Två", πάλι μέσω της ετικέτας Kommun2, το άλμπουμ που έμελλε να τους κάνει γνωστούς στην Αμερική και να εδραιώσει τον ήχο τους. Αποτελούνται από τους Tobias Pettersson (μπάσο), Mikael Ödesjö (κιθάρα), Jonas Berge (keyboards), Tim Wallander (ντραμς) και Jenny Puertas (φλάουτο).

Links:
Video: Agusa live at Roadburn Festival 2015 | Agusa (debut album release February 2014) | Karlek Fran Agusa
Facebook
Bandcamp

Øresund Space Collective

Σχηματίστηκαν τον Απρίλιο του 2004 από Δανούς, Σουηδούς και Αμερικανούς μουσικούς με βάση την Κοπεγχάγη και το Malmö και συνδετικό κρίκο τη γέφυρα Øresund, που συνδέει τις 2 χώρες. Ένα αποκλειστικά jam-session γκρουπ, με acid-rock και space κατεύθυνση και ανοιχτή σύνθεση, γύρω από τον περίφημο Dr. Space, κεντρική μορφή των OSC και εγκέφαλο της Space Rock Productions. 14 άλμπουμ και αμέτρητες ώρες ηχογραφημένου υλικού, που διατίθεται μέσω του site τους, αργότερα, οι Øresund Space Collective είναι πια ένας θρύλος της σύγχρονης ψυχεδελικής σκηνής χάρις κυρίως από τις ζωντανές τους εμφανίσεις, που κάθε φορά αποτελούν μια τελείως διαφορετική εμπειρία. Αναρίθμητα μέλη Σουηδικών κυρίως γκρουπ έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς, ανάμεσα τους και μέλη των Bland Bladen, Siena Root και Agusa.

Links:
oresundspacecollective.com
Video: The Kildemose improvised space rock nr. three & four (version 2) | Øresund Space Collective Entire Live @ Freak Valley 31/05/2014 (Netphen, Germany) | The River Flows Through Me (live 2012)
Facebook
Bandcamp

Methexis
Ξεκίνησαν σαν offshoot των Verbal Delirium, από τον κιθαρίστα Νικήτα Κίσσονα, κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ ‘’The Fall of Bliss’’ το 2011. Το progressive  rock των ‘70ς μαζί με σύγχρονες αναφορές χαρακτηρίζουν τους Methexis, μέσα πάντα από μία concept λογική, κάτι που έγινε πρόδηλο στο καινούριο τους άλμπουμ “Suiciety”. Στο τελευταίο συμμετέχουν σημαντι
κά ονόματα της διεθνούς σκηνής, όπως ο Joe Payne των The Enid στα φωνητικά!

Links:
methexisproject.com
Video link
Facebook
Bandcamp

Automaton
Σχηματίστηκαν το 2011 στην Αθήνα και από τότε έχουν διακριθεί για τα live τους, συχνά με μεγάλα διεθνή ονόματα, όπως οι Pentagram, NAAM, Belzebong, Yob και Pallbearer. Παίζουν αργό, μινιμαλιστικό doom, με ολοένα διευρυνόμενες ψυχεδελικές επιρροές και drone μεθοδεύσεις, κάτι που έγινε φανερό στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, "Echoes Of Mount Ida", του 2013. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε πρόσφατα σε βινύλιο από την Sound Effect Records, με extra tracks και τη συμμετοχή του Dr. Space των Øresund Space Collective.

Video link
Facebook
Bandcamp

Kommun2
Το συνεργατικό/ κολεκτιβίστικο label του Tobias Pettersson, των Agusa, είναι ένα από τα πλέον διακριτά σε ολόκληρο τον πλανήτη, μέσα από κλασικές πλέον κυκλοφορίες των κορυφαίων ονομάτων της νέας σουηδικής σκηνής. Spacious Mind, Agusa, Hills, Bland Bladen, είναι μερικά μόνο από τα συγκροτήματα της Kommun2 και των θυγατρικών της Electricity και Rotor Records, που όσο περνάει ο καιρός εδραιώνεται σε ένα από τα σημαντικότερα psych rock label στον κόσμο, με αποκλειστική διανομή από την Sound Effect. Πρόσφατη προσθήκη στο roster της, οι περίφημοι Yuri Gagarin.

Link

Space Rock Productions
Η ετικέτα του Scott Heller, aka Dr. Space, των Øresund Space Collective, αναλαμβάνει την κυκλοφορία των δίσκων της κολεκτίβας, συνεργασιών aαλλά και αυτόνομων κυκλοφοριών από ονόματα όπως οι Carlton Melton, Damo Suzuki, 3d Ear Experience, Mantric Muse και Universalz. Το 2014 κυκλοφόρησε το μνημειώδες 4LP Box-set "It's All About Delay", σε συνεργασία με την Sound Effect Records.

spacerockproductions.com
Facebook

Sound Effect Records
Επί 12 χρόνια το μικρό αλλά θαυματουργό δισκάδικο/ mail-order των Εξαρχείων πρωτοστατεί στην ανάδειξη και την προώθηση του psych/ garage/ stoner/ space rock ήχου, αλλά και της κάθε είδους underground κυκλοφορίας από όλο τον κόσμο, έχοντας μεταβληθεί σε ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Από τα τέλη των '00s, μέσα από το «σπιτικό» home-label Sound Effect Records κυκλοφορεί εξαιρετικούς δίσκους ελληνικών και ξένων γκρουπ, από ένα ευρύ φάσμα ήχων και αισθητικών, ανάμεσα τους και το πρώτο single των Acid Baby Jesus, ενώ πρόσφατα ανέλαβε και το έργο της διανομής «αδελφών» label, όπως η Kommun2, η Cosmic Eye ή η Cardinal Fuzz. To 2014 και το 2015 κυκλοφόρησε δίσκους των Automaton, του RR Hearse και των Bazooka, αλλά και των Øresund Space Collective, ανάμεσα σε άλλους.

soundeffect-records.gr
Facebook

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET