Agnes Vein, Omega Monolith και Automaton live στη Βιολογική Σχολή Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 21 Μαΐου στο Στέκι στο Βιολογικό

12/05/2016 @ 13:18

Το Biologica παρουσιάζει:

Agnes Vein, Omega Monolith, Automaton, Livor Mortis

Σάββατο 21 Μαΐου, 2016

Στέκι στο Βιολογικό
Βιολογική Σχολή
ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
biologicasquad.blogspot.gr

Πόρτες: 23:00

FB event page

Οικονομική Ενίσχυση απαραίτητη

Agnes Vein

Οι Agnes Vein δημιουργήθηκαν το 2001 στη Θεσσαλονίκη. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP υπό τον τίλτο "...of chaos and law" το 2004. Από τότε και ύστερα το συγκρότημα άνοιξε πολλές συναυλίες όπως Manilla Road, Brocus Helm, Solitude Aeternus, Primordial, OM, Electric Wizard, Conan, Neurosis, Dodheimsgard κλπ. 

Το ντεμπούτο LP τους υπό τον τίλτο "Duality" κυκλοφόρησε το 2010 από την Venerate Industries. Το τελευταίο τους LP "Soulship" κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2013, κατευθυνόμενο από μια πιο σκοτεινή και πειραματική διάθεση. 

Facebook
Bandcamp

Omega Monolith:

Takis - (Omega) Guitars
Alex - (Monolith) Drums

Οι Omega Monolith δημιουργήθηκαν το 2012. Τα δύο μέλη μετά από μακρά συμμετοχή στην Ελληνική underground heavy  σκηνή με μπάντες όπως Violet Vortex, Noiselust & Tenderness of Wolves δημιούργησαν τους ΩΜ με μια ξεχωριστή αλλά και καθαρά νέα οπτική. Το αποτέλεσμα είναι μια συμφωνία από heavy κιθάρες και μονολιθικά τύμπανα, που χτίζεται πάνω σε έναν τοίχο από ενισχυτές και ζωντανές λούπες, για να αναδείξει ένα ογκώδες και συμπαγές ηχοτοπίο, με μόνο νου και σώμα συντονισμένα να μπορούν να το αφομιώσουν σε πληρότητα. 

Οι Omega Monolith είναι μια μηχανή με δική της θέληση που τιθασεύει τη διάσταση του χρόνου, την κάμπτει, την αντιστρέφει, την λουπάρει, την αψηφά και την λατρεύει και στην οθόνη της ο κόσμος μικροσκοπικά και μακροσκοπικά αιωρείται ακίνητος εκφράζοντας εαυτό. 

Κυκλοφορίες:

Black Campaign EP (Cassette) - Ιανουάριος 2013
Vile EP (Digipack CD) - Δεκέμβριος 2015
Fungus LP (Vinyl) - Μάιος 2016

Σύνδεσμοι:

omegamonolith.bandcamp.com
omegamonolith.com
facebook.com/Omegamonolith

Booking /Label:
3shadesofblack.bandcamp.com

Automaton

Οι Automaton δημιουργηθήκαν το 2011 στην Αθήνα και κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Echoes of Mount Ida" από την Trailblazer Records τον Οκτώβριο του 2013. Εμπνευσμένοι από την επιβλητικότητα, το μυστικισμό και τη λήθη του υψηλότερου βουνού της Κρήτης δημιουργούν το δικό τους μουσικό Τάλο και βάζουν την δική τους ιδιαίτερη προσωπική σφραγίδα.

Με συμμετοχή σε φεστιβάλ New Long Fest, Defcon Fest και παρουσίες ως support act σε ονόματα όπως οι Pentagram, YOB, Pallbearer, Oresund Space Collective, NAAM, Belzebong, Dopethrone, SUMA, 1000mods και Nightstalker, έχουν δημιουργήσει μια αισθητή παρουσία στην αθηναϊκή σκηνή. 

Το "Echoes of Mount Ida" κυκλοφόρησε το 2015 για πρώτη φορά σε βινύλιο από την Sound Effect Records, με bonus ένα καινούριο τραγούδι το "Fear". Ένα τραγούδι γεμάτο μονολιθικά riff πάνω σε κολοσσιαία heavy layers με τα αιθέρια φωνητικά της Νάνσυ Συμεωνίδου να δημιουργούν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα. 

Special guest σ’ αυτήν τη νέα εκδοχή ο Dr. Space, aka Scott Heller, των θρυλικών Oresund Space Collective - τα αναλογικά του synthesizer «αναβαθμίζουν» το opening-track "Going Down" σε μια διαγαλαξιακή εμπειρία! 

Το βινύλιο κυκλοφορεί σε τρεις πολύ περιορισμένες εκδόσεις (μαύρο 100, μωβ 140 και καφέ 90), με ανανεωμένο artwork από Fuzz Ink Laboratories, σε πολυτελή 4-panel μεταξοτυπία με silver-print disco-bag εσώφυλλο, καθώς και μία special limited “tour edition” σε μαύρο βινύλιο.

Reviews

"Hypnotic states, dystopian nightmares and alien jam sessions all merge into a single entity in this work." (CVLT-nation)

"The four-track offering initially surfaced coated in burl and massive riffing, but a remix adds psychedelic edge to the lumbering fervor" (The Obelisk)

"If the Doom scene is your thing, this band will surely need to be part of your ever building collection. Fascinating and well worth a listen, lights out, volume UP!" (uberrock.co.uk)

"'Echoes…' delivers a dark, dense and claustrophobic sound which appeals to the most primeval elements of your musical soul and is designed to played at tectonic plate-moving volumes." (planet-mosh)

"This spacey, sludgy, post-Hardcore-ish excursion through the drone-drenched surreal gardens of psychedelic Doom is a transcendental experience like no other; …probably the best Drone / Sludge/ psychedelic Doom record I have heard for a very long time." (9/10) (doom-metal.com)

"Slow and down-tempo, distorted and spacey, “Echoes of Mount Ida” sounds just like a b-movie soundtrack where Cannibals took over Earth. So it can’t be bad! Enjoy!" (burst magazine)

Official page
Facebook
Bandcamp
Youtube

Livor Mortis

Οι Livor Mortis είναι από Κοζάνη και ξεκίνησαν το 2015 από τον Γιώργο (τύμπανα) και τον Αχιλλέα (κιθάρα).Στη συνέχεια προστέθηκε στο line-up της μπάντας και ο Γιώργος(μπάσο).Η μπαντα κινείται στον χώρο του black metal, έχοντας επιρροές και από άλλα ακραία είδη της metal μουσικής.

Τα μέλη της μπάντας κινούνται εδώ και αρκετά χρόνια στον ελληνικό underground χώρο, καθώς είναι πρώην μέλη "Moat hug", "Lunacy", "Filth", "Άδειες μέρες" και άλλα. Αυτό το διάστημα δουλευουν το πρώτο τους full length album.

Δελτίο Τύπου

Agnes Vein Omega Monolith Automaton Livor Mortis

  • SHARE
  • TWEET