Άγαλμα του Rory Gallagher κοσμεί πλέον τη γενέτειρα του

26/07/2010 @ 10:19
Ένα μεγάλο -σε φυσικές διαστάσεις- χάλκινο άγαλμα του Rory Gallagher κοσμεί από τις αρχές καλοκαιριού τη γενέτειρα του μουσικού στην Ιρλανδία, Ballyshannon.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έκανε ο αδερφός του Rory, Donal, αποκαλύπτοντας παράλληλα και τον καημό του Rory να παίξει στο folk festival της πόλης, έστω και δωρεάν.

«Ο Rory ήθελε πάρα πολύ να παίξει στο folk festival της πόλης. Περίμενε χρόνια να του το ζητήσουν και μου έλεγε ότι θα έπαιζε δωρεάν, το είχε σα στόχο ζωής. Όταν του είχα πει να τους τηλεφωνήσουμε για να το κανονίσουμε, εκείνος αρνήθηκε γιατί ήθελε να τον καλέσουν εκείνοι από μόνοι τους. Τελικά αυτό δε συνέβη ποτέ».

Το άγαλμα του Rory φιλοτέχνησε ένας ντόπιος καλλιτέχνης το 1996, αλλά λόγω της μητέρας του Rory, που δήλωνε ότι δε θα μπορούσε να βλέπει τον γιο της σε άγαλμα, δεν είχε τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο της πόλης. Τελικά, ύστερα από αρκετά χρόνια και συζητήσεις με τον Donal, το άγαλμα τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης, για να μπορούν όλοι οι οπαδοί του Rory να τον θυμούνται και να τον... βλέπουν.
  • SHARE
  • TWEET