Domine, Wrathblade, Convixion, Sacral Rage @ Κύτταρο, 26/09/15

Ο Έλρικ, ο αιώνιος πρόμαχος και δρακοαφέντης πρωταγωνίστησε στις ιστορίες επικού heavy metal που μας διηγήθηκαν στην μαγευτική τους εμφάνιση οι Ιταλοί Domine

Από τον Κώστα Πολύζο, 29/09/2015 @ 14:26
Το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου ήταν από αυτά που λέμε καυτά και όχι λόγω θερμοκρασίας, αλλά λόγω heavy metal-ικου πυρετού. Να έχεις την ευκαιρία να δεις Domine και Jag Panzer με μια μέρα διαφορά δεν είναι και πολύ συχνό φαινόμενο. Αυτή του Σαββάτου μάλιστα θα αποτελούσε κατά μια έννοια και τον εορτασμό για την επιστροφή του δισκάδικου Eat Metal Records σε καινούργιο χώρο στα Εξάρχεια αφού ήταν και ο διοργανωτής του event. Αφού λοιπόν ψωνίσαμε τους δίσκους μας και φάγαμε τα σουβλάκια και ήπιαμε τις μπύρες που κερνούσε ο Γρηγόρης, πήραμε σιγά σιγά τον δρόμο προς το Κύτταρο (με μία - δύο στάσεις στα κατά τόπους καφενεία για να πιούμε και καμιά τσαφωμένη μπύρα).

Με μια μικρή σχετικά καθυστέρηση, εκεί γύρω στις 20:30 στην σκηνή ανεβαίνουν υπό τους ήχους του instrumental "Harbinger" τα τρία τέταρτα των Sacral Rage για να ανοίξουν δυναμικά το σετ τους με το "En Cime Del Mal" μέσα από το "Illusions In Infinite Void". Με χαρακτηριστικό θεατρικό τρόπο ο Δημήτρης Καρτάλογλου θα εμφανιστεί αμέσως μετά και θα ξεκινήσει να τραγουδά φορώντας ζουρλομανδύα, τον οποίο και θα ξεφορτωθεί κατά τη διάρκεια του τραγουδιού.

Sacral Rage

Για τα παιδιά τα έχουμε πει και τα έχουμε γράψει αρκετές φορές. Θεωρώ πως είναι ότι πιο ελπιδοφόρο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική σκηνή και κάθε φορά που τους βλέπω ζωντανά το αποδεικνύουν περίτρανα. Σεμιναριακή απόδοση για άλλη μια φορά από όλους και έβγαλαν φοβερή ενέργεια και πάθος με το αλάνθαστο παίξιμό τους με αποτέλεσμα η εμφάνισή τους να αποτελέσει το ιδανικότερο ορεκτικό για την βραδιά.

Στη συνέχεια μεσολάβησε η σφήνα έκπληξη των Convixion και όλοι πήραμε αυτό που παίρνουμε κάθε φορά που τους βλέπουμε ζωντανά. Η ωμή ενέργεια που εκλύεται από τη απόδοση της μπάντας και που συνοδεύει πάντα τις εμφανίσεις τους ήταν αρκετή για να βάλει φωτιά στον κόσμο μπροστά για ένα σκάρτο μισάωρο, με highlight το "Drink Metal", το οποίο λόγω της περίστασης παραφράστηκε σε "Eat Metal".

Convixion

Το σετ τους έκλεισε με δυο κολλητές διασκευές σε Celtic Frost και Exciter ("Into The Crypts Of Rays" και "Violence And Force" αντίστοιχα) όπου το stage diving πήγε σύννεφο (κάποιος μάλιστα πρέπει να ανέβηκε ίσα και με πέντε φορές).

Μετά την εμφάνιση σφηνάκι των Convixion είχε έρθει η ώρα για πιο επικές καταστάσεις μιας και ήταν η σειρά των Wrathblade να παίξουν μπροστά σε αρκετό κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να τους παρακολουθήσει. Κατά κύριο λόγο η εμφάνισή τους στηρίχτηκε στο "Into The Netherworld's Realm", αλλά ακούστηκαν και κάποια από την επερχόμενη τους κυκλοφορίας.

Wrathblade

Η μπάντα ήταν καλοπροβαρισμένη, δεμένη και απέδωσε το υλικό της φοβερά. Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι οπαδός ή όχι του είδους, δεν μπορεί να παραγνωρίσει τον επαγγελματισμό και την ποιότητα που βγάζουν πάνω στο σανίδι. Μάλιστα σε κάποιο σημείο στην σκηνή ανέβηκε και ο Παπακώστας για ένα ολιγόλεπτο ντουέτο με τον Νίκο. Δίκαιο για ακόμα μια φορά το χειροκρότημα που εισέπραξαν στο τέλος.

Με συνολικά μια ώρα καθυστέρηση (εν μέρει δικαιολογημένη από την έξτρα εμφάνιση των Convixion) εκεί γύρω στις 23:00 πάτησαν γήπεδο οι Domine και για κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα παίξανε σπουδαία μπάλα. Όλοι ανεξαιρέτως είχαν καταπληκτική απόδοση, κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό από το εναρκτήριο "Thunderstorm". Ο ήχος είναι πολύ καλός και ο κόσμος συμμετέχει ενεργά, αλλά με το αμέσως επόμενο "The Mass Of Chaos" και ο πιο ανίδεος καταλαβαίνει πως το "Eternal Champion" έχει αγαπηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη δουλειά των Ιταλών σε αυτή τη χώρα.

Domine

Οι κομματάρες διαδέχονται η μια την άλλη χωρίς σταματημό, καθώς φαίνεται πως ο Morby δεν ήρθε για να πιάσει κουβέντα με το κοινό και επικοινωνία μαζί του περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην αναφορά στους τίτλους των τραγουδιών. Οι επικές ιστορίες που διηγούνται έχουν το απαραίτητο μουσικό υπόβαθρο και ο κόσμος τραγουδάει πολύ στο ρεφρέν του "The Battle Of The Great Silver Sword", ενώ μετά την φανταστική απόδοση στο "The Hurricane Master" η ιαχή «Domine, Domine» θα δονήσει το κύτταρο και θα φέρει το χαμόγελο στα χείλη των μελών του συγκροτήματος. Στο "The Eternal Champion" θα επικρατήσει πανικός με τον κόσμο να τα δίνει όλα, ενώ θα ακολουθήσει το "Dragonlord" με το οποίο θα μας καληνυχτίσουν, μόνο για λίγο όμως καθώς θα πρέπει να ανέβουν και πάλι στη σκηνή να μας αποτελειώσουν με την τριπλέτα "The Chronicles Of The Black Sword", "The Ride Of The Valkyries" (με τα κλασικότροποπα κιθαριστικά θέματα δανεισμένα από το ομώνυμο του Wagner) και "Defender".

Domine

Κάπως έτσι κύλησε σαν νερό η εμφάνιση των αγαπημένων Ιταλών και κάνοντας την ανασκόπηση της βραδιάς μόνο θετικά στοιχεία μπορούσε κάποιος να βρει. Ο κόσμος γέμισε το μαγαζί τιμώντας κατά αυτό τον τρόπο και τα συγκροτήματα, αλλά και το πολύ φτηνό εισιτήριο, οι support μπάντες απέδωσαν όλες στο μάξιμουμ και το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε σχετικά σωστά. Για τους Domine δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω την εμφάνισή τους. Το «άρτια» είναι λίγο, το «καταπληκτική» το έχω ξανα-αναφέρει σε προηγούμενο report συναυλίας τους. Οπότε τι μένει να πει κανείς; Την μερίδα του λέοντος την πήρε το "Dragonlord (Tales Of The Noble Steel)" με επτά τραγούδια.

Domine

Ο Morby ήταν αλάνθαστος και δεδομένου πως πήγαινε τη φωνή του πολύ ψηλά μονίμως, αυτό λέει πολλά. Ο Enrico Paoli ήταν μόνιμα χαμογελαστός και το παίξιμό του καθηλωτικό. Ο αδερφός του Riccardo (μπάσο) παρέα με τους Bonini (τύμπανα) και Iaconno (πλήκτρα) χτίσανε γερά την ραχοκοκαλιά των συνθέσεων και τα υπόλοιπα ...είναι απλά ιστορία. Πως πήγαινε (στο περίπου) ένα παλιό ραδιοφωνικό σποτ γνωστού Αθηναϊκού σταθμού, «λίγα λόγια πολύ γαμάτη μουσική»; Ε ,αυτό συνέβη. Χαλάλι και η βροχή που φάγαμε φεύγοντας (μιλάμε για πολύ νερό όχι αστεία).
SETLIST

Thunderstorm
The Mass Of Chaos
The Blood Brothers' Fight
Uriel, The Flame Of God
The Battle For The Great Silver Sword
The Ship Of The Lost Sous
The Hurricane Master
The Eternal Champion
The Dragonlord

Encore:
The Chronicles Of The Black Sword
The Ride Of The Valkyries
Defender

Φωτογραφίες: Artemis Schubert
  • SHARE
  • TWEET