Οι The Hu τιμήθηκαν από την Unesco ως «Καλλιτέχνες για την Ειρήνη»

Το σχήμα από τη Μογγολία είναι το πρώτο metal συγκρότημα που λαμβάνει το βραβείο

28/11/2022 @ 16:03

Οι The Hu τιμήθηκαν σε τελετή της Unesco με τον τίτλο «Καλλιτέχνες για την Ειρήνη», αποτελώντας έτσι το πρώτο metal συγκρότημα που διακρίνεται κατά αυτό τον τρόπο.

Τα μέλη του folk metal συγκροτήματος από την Μογγολία, παρέλαβαν το βραβείο στα κεντρικά της Unesco στο Παρίσι από την επικεφαλής Audrey Azoulay, που όπως αποκάλυψε ήρθε σε επαφή με την μπάντα για πρώτη φορά κατά την επίσημη επίσκεψή της στη χώρα το περασμένο καλοκαίρι.

Συνεχίζοντας στις σχετικές της δηλώσεις, η Azoulay εξήγησε πως «η γνώση της παράδοσης δύναται να διδάξει πολλά, μεταξύ των οποίων την εκτίμηση της ομορφιάς και της ευθραυστότητας της φύσης. Αυτό το μήνυμα βρίσκεται στην καρδιά των τραγουδιών των The Hu και της δουλειάς της Unesco, ενώ υπογράμμισε πως η βράβευση της μπάντας αντανακλά και την εκτίμηση προς την πολιτισμική κληρονομιά και τη διαφορετικότητα που είναι υψηλής σημασίας για το λαό της Μογγολίας».

Με τη σειρά του, ο ιθύνων νους της μπάντας, Gala, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ο σκοπός των The Hu είναι πρώτιστα να παίζουμε ένα μοναδικό μουσικό είδος που σε ενδυναμώνει κάθε φορά που το ακούς. Κατά δεύτερον, να δείξουμε στον κόσμο τη νομαδική και οικολογική ζωή που διδαχθήκαμε από τους προγόνους μας και να εμπνεύσουμε τον κόσμο να ζήσει μινιμαλιστικά και στο έπακρο τη ζωή του».

Σημειώνεται πως ο πιο πρόσφατος δίσκος των The Hu, "Rumble Of Thunder", κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

  • SHARE
  • TWEET