Δύο live αλμπουμ από τους Sonic Youth με σκοπό τη στήριξη του δικαιώματος στην άμβλωση

Τα έσοδα από τις κυκλοφορίες θα ενισχύσουν οργανώσεις στο Texas με δράση εναντίον του νέου νομικού καθεστώτος

08/11/2021 @ 13:53

Οι Sonic Youth αποκάλυψαν μέσω του bandcamp δύο live άλμπουμς ηχογραφημένα σε συναυλίες τους στο Texas με τα έσοδα να προσφέρονται στην οικονομική ενίσχυση οργανώσεων που μάχονται υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση.

Συγκεκριμένα, οι δύο δίσκοι, που απαθανατίζουν συναυλίες του ιστορικού συγκροτήματος στο Austin το 1995 και το Dallas το 2006, προσφέρθηκαν διαδικτυακά στα πλαίσια μιας ακόμα Bandcamp Friday.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις πωλήσεις θα δοθεί στο Δίκτυο Υποστήριξης Αμβλώσεων και στη ΜΚΟ Texas Choice, με την κίνηση του συγκροτήματος να αποτελεί αντίδραση στο νέο νομικό καθεστώς της Πολιτεία του Texas που επί της ουσίας θέτει εκτός νόμου το δικαίωμα γυναικών να προβούν σε άμβλωση, κίνηση που επέφερε πληθώρα διαμαρτυριών, δικαιολογημένα.

Σχολιάζοντας την δημοσιοποίηση των δύο κυκλοφοριών, η Kim Gordon, μιλώντας στο Rolling Stone, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σε εποχές όπως αυτή, είναι όμορφο το να νιώθεις πως μπορείς να προβείς σε πράξεις αντί του να μένεις απλώς εκνευρισμένος από το σύστημα. Αυτός ο νόμος στο Texas είναι εκδικητικός λες και βγήκε από τις εποχές της Άγριας Δύσης, μια φιλοσοφία κάουμποϋ που πάει ενάντια στο σύνταγμα. Θα το ξεπεράσουμε μόνο αν ενωθούμε και λειτουργήσουμε ως ένας μηχανισμός ενάντια στον απάνθρωπο αυτό νόμο.

Ελπίζω αυτή η κίνηση να ενθαρρύνει και άλλο κόσμο να συνταχθεί σε αυτή τη μάχη».

Σε άλλα σχετικά νέα γύρω από τους Sonic Youth, υπενθυμίζεται πως πριν λίγους μήνες ο Thurston Moore ανακοίνωσε την κυκλοφορία της βιογραφίας του.

  • SHARE
  • TWEET