Scott Ian: «Μπάντες όπως οι Anthrax, δεν έχουν ανάγκη να κυκλοφορούν νέους δίσκους»

Ο κιθαρίστας των Anthrax μαζί με τον Charlie Benante σχολίασαν τους κλασικούς δίσκους της μπάντας

04/01/2021 @ 12:15

Σε πρόσφατη εμφάνισή τους στο podcast "Talk Is Jericho", οι Scott Ian και Charlie Benante των Anthrax, κλήθηκαν να σχολιάσουν τους κλασικούς τους δίσκους "Spreading The Disease" (1985) και "Among The Living" (1987).

Οι μουσικοί, απαντώντας στο κάλεσμα των Chris Jericho και Eddie Trunk, επεσήμαναν την σημασία που είχαν τα εν λόγω άλμπουμ στην μετέπειτα πορεία της μπάντας.

Ο Benante, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«To "Fistful Of Metal" (1984) ήταν ο πρώτος μας δίσκος αλλά με το επόμενο, το "Spreading The Disease" είναι για μένα το πρώτο άλμπουμ με το κλασικό μας line-up. Ανάμεσα στους δύο δίσκους που ζητάτε να σχολιάσουμε τώρα, κοιτάξτε. Το "Among The Living" μας έδωσε μια καριέρα. Αν δεν υπήρχε ο προκάτοχός του βέβαια δεν θα κυκλοφορούσε αυτό, αλλά και τα δύο τα έχω πολύ ψηλά στη δισκογραφία μας».

Ο Scott Ian με τη σειρά του πρόσθεσε:

«Όσοι βρισκόμαστε στην μπάντα, βλέπουμε τα πράγματα με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Σίγουρα, η περίοδος από το '85 έως το '87 είναι ο λόγος που σας μιλάμε τώρα. Ήμασταν ικανοί να αφήσουμε ένα στίγμα στους ανθρώπους με αυτούς μας τους δίσκους. Ο κόσμος αγάπησε όσα κυκλοφορήσαμε και συνέχισε να το κάνει τα επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή, κάπου στον πλανήτη, υπάρχει ένα παιδί, κυριολεκτικά ένα παιδί, που ακούει το "Among The Living" για πρώτη φορά.

Νομίζω πως δεν μπορείς να κάνεις λάθος με όποιον από αυτούς τους δύο δίσκους επιλέξεις να έρθεις σε επαφή με τη δισκογραφία της μπάντας. Έχουμε αυτούς τους δίσκους να ευχαριστούμε για την καριέρα μας.

Θα ήταν εύκολο, για μια μπάντα όπως εμείς, με την δισκογραφία μας, να μην κυκλοφορούμε νέους δίσκους πλέον. Φτάσαμε σε ένα σημείο στην πορεία μας όπου θα μπορούσαμε να περιοδεύουμε κάθε δύο χρόνια και να παίζουμε τα κλασικά μας τραγούδια, αυτά τα 14-18 κομμάτια που θέλουν όλοι να ακούνε.  Δεν είμαστε τέτοιοι όμως.

Όταν βλέπουμε κόσμο να μιλάει με αποθεωτικά λόγια για τα "Worship Music" και "For All Kings" μας χαροποιεί γιατί δουλέψαμε πολύ και αφιερώσαμε πολύ χρόνο και προσπάθεια στην ολοκλήρωσή τους. Το να βλέπουμε κόσμο να συνδέεται μαζί τους όπως έκαναν με τα άλμπουμ που βγάλαμε πριν από 30 χρόνια μας κάνει να νιώθουμε όμορφα ως καλλιτέχνες. Δεν επαναπαυόμαστε στο παρελθόν, προχωράμε μπροστά».

  • SHARE
  • TWEET