Οι Ride ερμηνεύουν στο Gagarin ολόκληρο το "Nowhere"

Επετειακή περιοδεία για τα 30 χρόνια του ιστορικού ντεμπούτου από τους πρωτεργάτες του shoegaze

12/10/2022 @ 16:00

16.12.2022
Gagarin 205
RIDE
Nowhere 30th Anniversary Tour

Οι Ride ζωντανά στο Gagarin, ερμηνεύοντας το "Nowhere"!

Tην Παρασκευή16 Δεκεμβρίου, οι Ride θα ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Gagarin, στα πλαίσια της περιοδείας "Nowhere 30th Anniversary Tour", όπου ερμηνεύουν το ιστορικό ντεμπούτο τους στην ολότητά του!

Το "Nowhere" κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου 1990 στην περίφημη δισκογραφική Creation. Ο δίσκος έφτασε στο No. 11 του Βρετανικού chart και έγινε ασημένιος. Η εμπορική επιτυχία του έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη του σύγχρονου κιθαριστικού ήχου, καθώς βοήθησε πολύ ώστε να καθιερωθεί το shoegaze.

Ως ντεμπούτο, το "Nowhere" είναι ένας απίθανα καλός δίσκος. Έχουμε εδώ τους Ride που, ενώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 1990 έχουν κυκλοφορήσει τρία (!) έξοχα EPs, κατορθώνουν μέσα στο ίδιο έτος (!) να μας δώσουν ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ που συνδυάζει τα δύο τρομερά ατού τους: την έφεσή τους στη μελωδία και την επιθυμία τους να παίξουν δυνατά.

Ο πιο σωστός τρόπος να ακούσεις το “Nowhere” είναι να το βάλεις «στο τέρμα». Αφ' ενός, διότι οι Ride της τότε εποχής έπαιζαν μανιασμένα στα live τους κι αφ' ετέρου, διότι μόνο έτσι αντιλαμβάνεσαι πόσο μαστορικά έχουν χτίσει τα τραγούδια τους, με καλύτερα παραδείγματα το επικό "Vapour Trail", το "Kaleidoscope" και το "Dreams Burn Down".

Το "Nowhere" είναι ο δίσκος που βρίσκει το κιθαριστικό δίδυμο του Mark Gardener και του Adam Bell στο απόγειό των δυνάμεών του. Μαζί με το εξίσου υπέροχο "Going Blank Again" που κυκλοφόρησε το 1992, οι Ride έγραψαν κυριολεκτικά «μουσική ιστορία», καθώς μας προσέφεραν σε αυτή την περίοδο τόσο πολλή και καλή, βρετανική τραγουδοποιϊα.

Στις 16 Δεκεμβρίου στο Gagarin205 οι Ride θα παρουσιάσουν ολόκληρο το “Nowhere”, καθώς και ένα best of της καριέρας τους.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Προπώληση: 28 ευρώ (early bird) - 32 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά από τα viva.gr, Public, MediaMarkt και το υπολοιπο δικτυο της Viva.

Οι πωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Πληροφορίες: detoxevents.gr

FB Event

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET