Όταν οι Beatles επιχείρησαν να γυρίσουν ταινία τον Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών

Ο Peter Jackson ρίχνει φως στην αποτυχημένη απόπειρα του συγκροτήματος

26/11/2021 @ 13:21

Από χθες, 25 Νοεμβρίου, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του Peter Jackson με επίκεντρο τους Beatles, ονόματι "Get Back", είναι διαθέσιμο στην ψηφιακή πλατφόρμα του Disney+.

Στα πλαίσια της προώθησής του, ο σκηνοθέτης μιλώντας στο BBC News, έριξε φως σε μια ιδιαίτερη πτυχή της σταδιοδρομίας του θρυλικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, ο Jackson αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την απόπειρα των Beatles να μεταφέρουν σε ταινία τον "Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών" την δεκαετία του '60.

Ο Jackson, δημιουργός της κινηματογραφικής τριλογίας με επίκεντρο το κλασικό έργο του J.R.R. Tolkien, είχε αναφερθεί προηγουμένως το 2002 στο περιστατικό, δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«O Lennon ήταν αυτός που το ήθελε περισσότερο, αλλά εκείνη την εποχή ο Tolkien κατείχε ακόμη τα κινηματογραφικά δικαιώματα του έργου του, και δεν ήθελε τους Beatles. Οπότε έβαλε παύση στην προσπάθεια. Σίγουρα θα υπήρχαν μερικά εξαιρετικά τραγούδια στο soundtrack».

Αυτή τη φορά, ο σκηνοθέτης προσέθεσε:

«Εδώ και καιρό συλλέγω πληροφορίες γύρω από αυτό το θέμα. Ο Ringo δεν θυμάται πολλά. Ανέκρινα τον Paul. Αυτό που έχω καταλάβει, είναι πως η ιδέα προήλθε από τον Dennis O'Dell, παραγωγού του σατυρικού "The Magic Christian" (1969). Εν τέλει, δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν τα δικαιώματα από τον Tolkien γιατί δεν του άρεσε η ιδέα να βρεθεί στο επίκεντρο μιας μεταφοράς μια τόσο μεγάλη pop μπάντα. Οπότε, το προσπάθησαν όντως, εκεί στις αρχές του 1968 αυτή η ιδέα υπήρχε όντως στο τραπέζι. Δεν υπάρχει αμφιβολία.

Ο Paul μου αποκάλυψε πως ευτυχώς που δεν προχώρησε η ιδέα, γιατί έτσι προέκυψαν οι δικές μου ταινίες και του αρέσουν πολύ. Εγώ με τη σειρά μου του απάντησα πως ήταν κρίμα που δεν ολοκλήρωσαν το όραμά τους, γιατί θα ήταν ένα musical. 

Σκέψου το soundtrack, 14 ή 15 τραγούδια των Beatles, θα ήταν φανταστικό. 

Συνεπώς, είμαι διχασμένος. Θα ήθελα να ακούσω αυτό τον δίσκο, αλλά από την άλλη πλευρά χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να γυρίσω αυτές τις ταινίες».

  • SHARE
  • TWEET