Paul Cook για Sex Pistols: «Στην αρχή κλέβαμε εξοπλισμό»

Ο drummer μίλησε για τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος

29/11/2017 @ 19:26

Ο drummer των Sex Pistols, Paul Cook, μίλησε για την εποχή λίγο πριν την δημιουργία του συγκροτήματος, όταν μαζί με τον κιθαρίστα Steve Jones έκλεβαν εξοπλισμό από άλλες μπάντες, καθώς δεν είχαν λεφτά να αγοράσουν δικό τους.

«Είναι αλήθεια ότι κλέβαμε εξοπλισμό... Δεν ήμασταν πολύ πλούσιοι εκείνη την εποχή και θέλαμε να φτιάξουμε μια μπάντα. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να βρούμε εξοπλισμό».

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων συναυλιών της περιοδείας "Ziggy Stardust" του David Bowie, κλέψαμε κάποια πράγματα που άφηναν εκτεθειμένα. Μέναμε στο Hammersmith και πολλές συναυλίες γίνονταν στο Hammersmith Odeon, ήταν αρκετά εύκολο για εμάς να κλέψουμε πράγματα. Είχαμε τα πάντα από εξοπλισμό πριν μάθουμε να παίζουμε καλά καλά».

Ο ντράμερ μίλησε επίσης για την ηχοράφηση του κομματιού "Anarchy Ιn Τhe UK":

«Κάναμε πρόβα το τραγούδι με τον Dave Goodman 20-30 φορές πριν το ηχογραφήσουμε και δεν μας άρεσε καθόλου. Τότε ο Goodman ήταν ο ηχολήπτης μας. Παίξαμε το τραγούδι και με τον παραγωγό μας, Chris Tomas αλλά και πάλι ήταν χάλια. Ευτυχώς ο ηχολήπτης μας ήρθε και το έφτιαξε και τελικά έγινε τεράστια επιτυχία».

Σχετικά με την ηχογράφηση του μπάσου στο "Never Mind Τhe Bollocks", o Paul είπε:

«Ο Steve Jones έκανε όλη τη δουλειά και ο Sid Vicious ήταν κάπου θαμμένος στο βάθος».

  • SHARE
  • TWEET