Δεύτερο Βραβείο Όσκαρ για την Billie Eilish

Όλοι οι νικητές στις μεγάλες κατηγορίες

11/03/2024 @ 10:52

Το δεύτερο Βραβείο Όσκαρ σε ηλικία μόλις 22 ετών κατέκτησε η Billie Eilish, μετά την νίκη το 2022 με το "No Time to Die" για την ομώνυμη ταινία του James Bond.

Ξανά μαζί με τον Finneas O'Connell και στην κατηγορία Καλύτερου Τραγουδιού, αναδείχθηκαν νικητές με το "What Was I Made For?" από την ταινία "Barbie".

Μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων ήταν ο Christopher Nolan με το "Oppenheimer", αποσπώντας επτά συνολικά χρυσά αγαλματίδια.

Τα τέσσερα ήταν στις μεγάλες κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης σκηνοθεσίας, Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου, για Κίλιαν Μερφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αντίστοιχα, και τα υπόλοιπα τρία για Φωτογραφία, Μοντάζ και την Μουσική Επένδυση του Ludwig Göransson.

Το "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε τέσσερα αγαλματίδια για Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κομμώσεις & Μακιγιάζ, αλλά και Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Emma Stone.

To Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Νταβίν Τζόι Ράντολφ για την ερμηνεία της στην ταινία "Τhe Holdovers", ενώ "Anatomy Of Α Fall" και "American Fiction" κέρδισαν στις κατηγορίες Πρωτότυπου και Διασκευασμέου Σεναρίου αντίστοιχα.

Βραβείο Όσκαρ Animation Ταινίας Μικρού Μήκους κέρδισε το "War Is Over! Inspired Βy Τhe Music of John and Yoko", εμπνευσμένο από το αντιπολεμικό "Happy Xmas (War Is Over)" των John Lennon και Yoko Ono, με το σενάριο να συνυπογράφει ο γιος τωνLennon και Ono, Sean Ono Lennon.

  • SHARE
  • TWEET