Διπλή υποψηφιότητα στα Όσκαρ για Trent Reznor και Atticus Ross

Το "Mank" είναι συνολικά υποψήφιο σε δέκα κατηγορίες

16/03/2021 @ 11:46

To συνθετικό δίδυμο των Trent Reznor και Atticus Ross αναμένεται να είναι υποψήφιο σε δύο κατηγορίες στα Βραβεία Όσκαρ 2021.

Συγκεκριμένα, οι καλλιτέχνες είναι υποψήφιοι στην κατηγορία αυθεντικού soundtrack για τη δουλειά τους τόσο στο "Mank" του David Fincher (που συγκέντρωσε δέκα υποψηφιότητες συνολικά), όσο και στο "Soul" των Pete Docter και Kemp Powers.

Οι Reznor και Ross έχουν κερδίσει στο παρελθόν το αγαλματίδιο για την συνεργασία τους με τον Fincher στο "Social Network" (2011) ενώ το 2020 κατέκτησαν το βραβείο Emmy για το score τους στο τηλεοπτικό "Watchmen".

Η πιο πρόσφατη φορά που καλλιτέχνης είχε διπλή υποψηφιότητα στην εν λόγω κατηγορία, ήταν το 2014 όταν και ο Alexandre Desplat βρέθηκε υποψήφιος για την δουλειά του στα "Immitation Game" και "The Grand Budapest Hotel", κερδίζοντας το βραβείο για το δεύτερο.

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν για τα επερχόμενα Όσκαρ, ξεχωρίζουν αυτές του "Ma Rainey's Black Bottom" τόσο στην κατηγορία του soundtrack, όσο και σε αυτές των καλύτερων ηθοποιών (για Viola Davis και Chadwick Boseman αντίστοιχα), ενώ υποψήφιος στην ίδια κατηγορία είναι και ο Terence Blanchard για την επιμέλεια του soundtrack στο "Da 5 Bloods" του Spike Lee.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί, πως το "Sound Of Metal" είναι υποψήφιο τόσο στην κατηγορία καλύτερης ταινίας, ενώ ο, πρωταγωνιστής, Riz Ahmed, είναι υποψήφιος και στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού.

Υπενθυμίζεται πως τα υποψήφια "Sound Of Metal", "Mank", "Ma Rainey's Black Bottom", "Da 5 Bloods", "Another Round" και "Wolfwalkers" περιλαμβάνονται στην ανασκόπηση του Rocking αναφορικά με τις μουσικές στον κινηματογράφο για το 2020.

  • SHARE
  • TWEET