Οι νέες κυκλοφορίες της 18ης Δεκεμβρίου 2020

Καθιερωμένο φινάλε σε μια αλησμόνητη χρονιά

18/12/2020 @ 16:15

Μια αλησμόνητη και ευελπιστούμε ανεπανάληπτη χρονιά φτάνει αισίως στο τέλος της. Παρά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που συνεχίζουμε να βιώνουμε, η παραγωγή κατά το πρώτο έτος της νέας δεκαετίας υπήρξε αξιοσημείωτη σε όρους ποσότητας και ποιότητας.

Ξεκινήσαμε την προσπάθεια ενδεικτικής παρουσίασης των νέων άλμπουμ κάθε Παρασκευής την Πρωτομαγιά, με το σκεπτικό ότι υπήρχε τουλάχιστον αρκετός ελεύθερος χρόνος για ακρόαση καινούριας μουσικής, ενώ σχεδόν όλες οι νέες κυκλοφορίες είναι άμεσα και νόμιμα διαθέσιμες μέσα από πλατφόρμες όπως το Spotify, το Bandcamp και του YouTube.

Τριάντα τρεις εδμομάδες μετά και χωρίς καμία καταγεγραμμένη απουσία, κλείνουμε το κύκλο των άρθρων παρουσίασης για το 2020 θεωρώντας ότι κινήσαμε το ενδιαφέρον για περαιτέρω αναζήτηση, και ανανεώνουμε το ραντεβού για την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.

Ashes Of Ares - "Throne Of Iniquity"
Σε συνέχεια του ομώνυμου ντεμπούτου και του προπέρσινου "Well Of Souls", το σχήμα των Matt Barlow και Freddie Vidales κυκλοφορεί σε δωδεκάιντσο ένα νέο τραγούδι και δύο διασκευές στα "25 Or 6 To 4" των Chicago  και "Dust Ιn Τhe Wind" των Kansas, ενώ υπόσχεται τρίτο άλμπουμ μέσα στο 2021.

Royal Hunt - "Dystopia"
Τριάντα τέσσερις μήνες μετά το "Cast Ιn Stone" και αφού μας χάρισαν τον Απρίλιο του 2018 στο Κύτταρο την εμφάνιση που μας χρωστούσαν, οι Δανοί προσθέτουν στην σπουδαία δισκογραφία τους ένα ακόμη studio άλμπουμ.

Grayceon - "Mothers Weavers Vultures"
Δυόμισι χρόνια μετά το τέταρτο full-length άλμπουμ "IV", οι Καλιφορνέζοι progsters επιστρέφουν με νέο δίσκο, εμπνευσμένο από τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές του 2018.

Wombbath - "Tales Of Madness"
Οι βετεράνοι Σουηδοί deathsters γιορτάζουν τις τρεις δεκαετίες ύπαρξής τους με την κυκλοφορία άλμπουμ που περιλαμβάνει δύο νέα τραγούδια και επανηχογραφήσεις σπάνιων κομματιών τους.

Nasum - "Blasting Shit To Bits - The Final Show"
Το ιστορικό grindcore σχήμα από την Σουηδία επανασυνδέθηκε το 2012 με σκοπό μία επειτειακή συναυλία, η οποία εν τέλει βγαίνει στην αγορά ως live άλμπουμ και DVD.

Paul McCartney - "McCartney III"
Πεντήντα χρόνια μετά το "McCartney" και σαράντα μετά το "McCartney II" ο 78χρονός beatle κυκλοφορεί το τρίτο και τελευταίο μέρος την τριλογίας σε CD και βινύλιο, κατασκευής της Third Man Pressing.

Iced Earth - "Iced Earth (30th Anniversary Edition)"
Οι Αμερικανοί γιορτάζουν τα τριάντα χρόνια από το ντεμπούτο τους στην κανονική δισκογραφία, με την επετειακή επανακυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου τους σε βινύλιο και CD.

Trouble - "Trouble"
Μετά το ντεμπούτο του 1984, το "The Skull" της επόμενης χρονιάς και το "Manic Frustration", η Hammerheart Records επανεκδίδει σε CD και επιτέλους σε βινύλιο το περίφημο "Trouble", άλμπουμ που σηματοδότησε την στροφή των Αμερικανών από το παραδοσιακό doom σε heavy rock μονοπάτια.

  • SHARE
  • TWEET