H rock και metal κοινότητα για τον θάνατο του Ken Hensley

Mick Box, King Diamond, Joe Bonamassa, Geezer Butler κ.ά. τιμούν την μνήμη του εμβληματικού μουσικού

06/11/2020 @ 12:07

Η είδηση του θανάτου του Ken Hensley, βασικού συνθέτη των Uriah Heep στα '70s όταν και μεγαλούργησαν, οδήγησε πληθώρα μουσικών να αποτίσουν φόρο τιμής στην κληρονομιά του μέσω αναρτήσεων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καλλιτέχνες όπως ο King Diamond, o Geezer Butler, o Joe Bonamassa, o Paul Stanley, o Glen Hughes και ο Dee Snider μεταξύ άλλων εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους αλλά και την άποψή τους σχετικά με την επίδραση που είχε το έργο του Hensley σε αυτούς.

Ανάμεσα στις διάφορες αναρτήσεις, αυτή που πιθανώς ξεχωρίζει, είναι αυτή του ηγέτη των Uriah Heep, Mick Box:

«Έμαθα την θλιβερή είδηση το πρωί μέσω του μάνατζερ του Ken, Steve Weltman. Μόλις είχε τελειώσει το βίντεο που έβλεπα, σχετικά με το box set για τα 50 χρόνια της μπάντας, όπου εμφανιζόταν μια χαρά και, δικαίως, περήφανος για την εποχή που ήταν στους Uriah Heep, ένα γεγονός που ενέτεινε το σοκ μου.

Μπορεί να μην ήμασταν πάντα καλοί φίλοι, αλλά μοιραστήκαμε μερικές εξαιρετικές στιγμές, οι οποίες και θα είναι αυτές που θα θυμάμαι. ο Ken έγραψε μερικά εκπληκτικά τραγούδια και θα παραμείνουν ως κληρονομιά στις καρδιές των ανθρώπων για πάντα.

Η επικοινωνία του μέσω των στίχων και μελωδίας άντεξε το τεστ του χρόνου, και με την ικανότητα και την χημεία της μπάντας να ζωντανεύει τις συνθέσεις του, πετύχαμε πράγματα που δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε».

Θυμίζουμε ότι στις 19 Σεπτεμβρίου  έφυγε από τη ζωή και ο Lee Kerslake, με τον οποίον βρέθηκαν μαζί στους Uriah Heep από το 1971 μέχρι το 1979, συνυπογράφοντας κλασικά άλμπουμ όπως τα "Demons And Wizards" και "The Magician's Birthday".

Διαβάστε επίσης:

«A Buyer's Guide»: Uriah Heep

«10»: Μικρά και μεγάλα έπη των Uriah Heep

  • SHARE
  • TWEET