Όταν ο Cliff Burton φρίκαρε επειδή ο Geddy Lee βρέθηκε σε συναυλία των Metallica

Ο frontman των Rush είχε βρεθεί κοντά στο να αναλάβει την παραγωγή του "Master Of Puppets"

01/02/2022 @ 14:43

Οι Metallica ανά τα χρόνια ποτέ δεν έκρυψαν την επιρροή που είχαν οι Rush στη μουσική τους, ειδικά στις πιο μακροσκελείς τους συνθέσεις όπως το "Orion" ή το "Master Of Puppets".

Συγκεκριμένα, ο εμβληματικός Cliff Burton, ήταν μεγάλος οπαδός του θρυλικού progressive rock σχήματος και ιδίως του frontman, και επίσης μπασίστα, Geddy Lee.

Μια ιστορία που αναδεικνύει την λατρεία του αδικοχαμένου μουσικού στο ίνδαλμά του, έφερε στο φως ο Kirk Hammet σε πρόσφατη συνέντευξή του μαζί με τον φωτογράφο Ross Halfin και τον επικεφαλής του fanzine του επίσημου fan club των Metallica, Steffan Chirazi.

Ο κιθαρίστας θυμήθηκε την αντίδραση του Burton όταν είχε μάθει πως ο Lee βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό σε μια συναυλία του συγκροτήματος:

«Ο Geddy Lee είχε έρθει να μας δει σε μια από τις εμφανίσεις μας κατά την περιοδεία για το "Ride The Lighning". Παίζαμε στο Toronto και ξαφνικά ενημερωθήκαμε όσο ήμασταν στο backstage πως ο Lee ήταν μεταξύ του κοινού. Τότε, ο Cliff Burton απλώς φρίκαρε.

Άρχισε να γίνεται νευρικός και να κινείται διαρκώς, ξεκίνησε να καπνίζει χόρτο και έλεγε διαρκώς "Oh my God! Geddy! Geddy Lee!",ήταν ταυτόχρονα τόσο νευρικός όσο και χαρούμενος που βρισκόταν εκεί να μας δει, δεν μπορούσε να ηρεμήσει. 

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και όταν είχε έρθει να μας δει ο Geezer Butler σε άλλη συναυλία. Τότε πάλι είχε αρχίσει να κινείται νευρικά, και άρχισε να πίνει μπύρα για να ηρεμήσει».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε συνέντευξή του στο Vice το 2015, ο Lee είχε επιβεβαιώσει τη φήμη πως είχε βρεθεί κοντά στο να αναλάβει την παραγωγή του "Master Of Puppets", σημειώνοντας πως είχε προχωρήμενες συζητήσεις με τον Lars Ulrich, ενώ είχε ανακαλέσει με τη σειρά του την εμπειρία του από τη συναυλία των Metallica στο Toronto το 1985.

  • SHARE
  • TWEET