Έφτιαξε κιθάρα με τα οστά του νεκρού θείου του!

Η πλήρως λειτουργική κιθάρα πήρε το όνομα "Skelecaster"

11/02/2021 @ 12:05

Ένας τύπος γνωστός στο διαδίκτυο με το όνομα Prince Midnight, κατασκεύασε μια πλήρως λειτουργική κιθάρα, αξιοποιώντας τα κόκκαλα του νεκρού θείου του.

Ο Prince Midnight που έχει καταγωγή από την Ελλάδα, κατάφερε συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα χαρτιά, να του αποσταλλούν τα οστά του θείου του που έχασε τη ζωή του πριν από 20 χρόνια, στο σπίτι του στις Η.Π.Α. με σκοπό να τα αξιοποιήσει κατά ένα διαφορετικό τρόπο.

Επιθυμία του θείου του Midnight, ήταν να δωρηθούν τα οστά του σε πανεπιστήμιο για εκπαιδευτικούς λόγους. Όταν το ίδρυμα ανακοίνωσε πως δεν είχαν ανάγκη άλλο τον σκελετό του, η οικογένειά του αρνήθηκε να τον αποτεφρώσει, με αποτέλεσμα ο ανιψιός του να τα μεταφέρει στις Η.Π.Α..

Τότε, πρόσθεσε ένα λαιμό κιθάρας, μαγνήτες, χορδές και κάθε απαραίτητο εξάρτημα και τον μετέτρεψε σε ένα λειτουργικό μουσικό όργανο.

Μπορείτε να δείτε το video με την όλη διαδικασία, εδώ.

Μιλώντας στο MetalSucks για το ιδιαίτερο αυτό εγχείρημά του, ο Prince Midnight ανέφερε:

«Όταν ήρθε το κουτί από την Ελλάδα, δεν ήξερα τι να το κάνω στην αρχή. Να τα θάψω, ή να τα αποτεφρώσω; Να τα αφήσω στην σοφίτα; Όλα αυτά μου φάνηκαν ως φτωχοί τρόποι να τιμήσω αυτόν που με μύησε στο heavy metal. Οπότε απόφάσισα να μετατρέψω τον θείο Φίλιππο σε κιθάρα, κάτι που αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο. Έκανα λίγη έρευνα στην αρχή, και ποτέ κανείς δεν είχε κάνει κάτι παρόμοιο. Οπότε αποφάσισα να το φτιάξω. Στην αρχή συμβουλεύτηκα δύο υπαλλήλους σε τοπικό κατάστημα μουσικών ειδών στην Tampa, αλλά πάγωσαν όταν έμαθαν τι ήθελα. Σε κάθε περίπτωση, ο θείος Φίλιππος θα παίζει κιθάρα (σ.σ. "shred") στην αιωνιότητα. Αυτό θα ήθελε. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το project και πως τιμά τη ζωή του και την επιρροή του σε μένα».

  • SHARE
  • TWEET