Διαθέσιμη η εμφάνιση των Λευκή Συμφωνία με τους Metallica από το 1993

Η σπουδαία εγχώρια rock μπάντα μοιράζεται το επαγγελματικό video από τη Νέα Σμύρνη

02/07/2018 @ 13:59

25 χρόνια μετά από την εμφάνισή τους μαζί με τους The Cult και φυσικά τους Metallica, οι Λευκή Συμφωνία μοιράζονται με το κοινό το σχετικό video. Το οπτικοακουστικό ντοκουμέντο με επαγγελματικό ήχο και εικόνα διατίθεται μέσω του καναλιού της μπάντας στο YouTube.

Στην περιγραφή, οι Λευκή Συμφωνία ευχαριστούν το film crew των Metallica για την κινηματογράφηση του σετ τους, κάτι που συνεπάγεται πως στα αρχεία των Αμερικανών υπάρχει και η δική τους εμφάνιση, αν και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει την πιθανότητα ότι κάποια στιγμή θα διατεθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το υψηλής ποιότητας υλικό θεωρείται ιστορικής σημασίας, μιας και πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στη χώρα μας. Οι Metallica δύο περίπου χρόνια μετά την κυκλοφορία του "Black Album" γνώριζαν τεράστια εμπορική επιτυχία και επισκέπτονταν για πρώτη φορά την Ελλάδα για συναυλία.

Από τη μεριά τους, οι Αθηναίοι rockers είχαν αφήσει το gothic/dark wave ύφος και κινούνταν πλέον σχεδόν σε hard rock μονοπάτια, έχοντας κυκλοφορήσει το εξαιρετικό ομώνυμο άλμπουμ τους. Πλέον, και μετά από 20 περίπου χρόνια απουσίας, έχουν επανέλθει δυναμικά στην ενεργό δράση.

Το τι συνέβη το βράδυ της 27ης Ιουνίου του 1993 στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, έχει καταγραφεί από τον Γιώργο Ζαρκαδούλα σε σχετικό άρθρο-ανταπόκριση που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  • SHARE
  • TWEET