Ο Jim Morrison θα είναι το επίκεντρο ενός νέου ντοκιμαντέρ

Το επερχόμενο φιλμ θα παρουσιάζει μέχρι πρότινος άγνωστες πτυχές του μουσικού

12/07/2021 @ 12:52

Ο Jim Morrison αναμένεται να είναι το επίκεντρο ενός νέου ντοκιμαντέρ το οποίο θα επικεντρώνεται λεπτομερώς στην θρυλική του πορεία.

Συγκεκριμένα, το επερχόμενο, έως τώρα ατιτλοφόρητο, φιλμ, θα αναλύει τόσο την μουσική καριέρα του καλλιτέχνη με τους Doors, όσο και την ενασχόλησή του με την ποίηση και την ηθοποιία.

Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η εταιρεία που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του Morrison καθώς και η Jampol Artist Management, που επιβλέπει την κληρονομιά τόσο των Doors όσο και της Janis Joplin.

Μιλώντας στο Billboard, στα πλαίσια της αποκάλυψης του ντοκιμαντέρ, ο Jeff Jampol,  διευθυντής της J.A.M. ανέφερε χαρακτηριστικά:

«O Jim Morrison έχει μείνει γνωστός ως αυτός ο διονυσιακός rock star, ένας αρχαιοελληνικός θεός, όμορφος, εκπληκτικός τραγουδιστής, σαμάνος και performer. Αλλά ο Jim ήταν επίσης και πολυμαθής. Ήταν ποιητής και συγγραφέας και σκηνοθέτης πολύ πριν ασχοληθεί με την μουσική.

Τόσες δεκαετίες μιλάμε για τον Jim τον rock star, που σίγουρα ήταν. Δεν είχαμε ποτέ χώρο όμως για να μιλήσουμε για τις υπόλοιπες πτυχές του, οι οποίες δεν έχουν αναδειχθεί τόσο».

Αξίζει να αναφερθεί πως το ντοκιμαντέρ θα αποτελεί την πρώτη ταινία που θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στον Morrison, σε αντίθεση με τη διάσημη βιογραφική ταινία του Oliver Stone για τους Doors που κυκλοφόρησε το 1991.

Με την ταινία να βρίσκεται σε προπαρασκευαστικό στάδιο προς το παρόν, οι παραγωγοί αναζητούν τον κατάλληλο σκηνοθέτη, που όπως δηλώνουν θα ήθελαν «να αντιλαμβάνεται το βάθος και την βαρύτητα της προσωπικότητάς του», ενώ η βιογραφία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας.

Σημειώνεται πως στις 3 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τον θάνατο του μουσικού.

  • SHARE
  • TWEET