O Jason Bonham αποκάλυψε τα αγαπημένα κομμάτια του Robert Plant από Led Zeppelin

Ο ντράμερ ανακάλεσε μια από τις σπάνιες συζητήσεις του με τον θρυλικό τραγουδιστή γύρω από το συγκρότημα

28/12/2021 @ 12:32

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Eddie Trunk, o Jason Bonham ανακάλεσε μερικές από τις συζητήσεις του με τον Robert Plant γύρω από τους Led Zeppelin, με αφορμή την τακτική περιοδεία του πρώτου αφιερωμένη στο μυθικό συγκρότημα.

Επιπρόσθετα, ο Bonham, που είχε αναλάβει τα τύμπανα στην ιστορική μοναδική συναυλία του σχήματος το 2007, αποκάλυψε ποια πιστεύει πως είναι τα αγαπημένα κομμάτια του τραγουδιστή από την δισκογραφία των Led Zeppelin, ενθυμούμενος ένα σχετικό διάλογο.

Ενώ ο Bonham βρισκόταν στο Nashville, δουλεύοντας πάνω σε ένα νέο άλμπουμ με τους The Circle του Sammy Hagar, τον είχε επισκευτεί στο στούντιο ο Plant με αποτέλεσμα να συζητήσουν μεταξύ τους σε πιο προσωπικό κλίμα, πράγμα που όπως δήλωσε ο μουσικός ήταν σπάνιο ανά τα χρόνια:

«Με ρώτησε τι κάνω τώρα, του είπα για τις ηχογραφήσεις με τον Hagar και το άλλο πράγμα (σ.σ. την tribute περιοδεία του στους Led Zeppelin), και μου είπε να μην το κοιτάω στα μάτια και να το αναφέρω έτσι. Ήξερε πως εννοώ τους Led Zeppelin και μου ζήτησε να το κάνω με αγάπη και ειλικρίνεια επειδή έτσι όφειλα.

Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή. Μιλούσαμε για διάφορους δίσκους αλλά ποτέ για αυτούς των Led Zeppelin. Δεν είχαμε συχνά την ευκαιρία γιατί πάντα υπήρχε κόσμος τριγύρω.

Ξεκίνησα όμως να τον ρωτάω, ποιό είναι το αγαπημένο του τραγούδι, τι πιστεύει για κάποιους δίσκους, διάφορα.

Μου απάντησε πως όφειλα να θυμηθώ πως αρκετές από τις στιγμές των Led Zeppelin του υπενθυμίζουν δυσάρεστες περιόδους της ζωής του. Βρισκόταν σε αμαξίδιο έπειτα από εκείνο το παρολίγον τροχαίο δυστύχημα και πονούσε.

Αλλά τραγούδησε αυτά τα κομμάτια (σ.σ. ο Bonham αναφέρεται στο "Presence" του 1976) οπότε ας τον έχει καλά ο Θεός για αυτό. Το αγαπημένο του ήταν το "Tea For One" ενώ λατρεύει το "Achilles (Last Stand)". Μου είχε δηλώσει πως αν ποτέ έβαζε σε ένα άτομο να παίξει κάτι από Led Zeppelin, θα ήταν αυτό το τραγούδι. Ήταν πολύ περήφανος για αυτό. Το θεωρούσε ιδανική σύνοψη της μπάντας».

Yπενθυμίζεται πως η εκ νέου συνεργασία του Robert Plant με την Alison Krauss με το "Raise The Roof" αναδείχθηκε ως ένα από τα 30 καλύτερα άλμπουμ του 2021 από το Rocking.gr.

  • SHARE
  • TWEET