Η Gibson κηρύσσει πτώχευση

Ξανά στο κέντρο των δραστηριοτήτων του θρυλικού οίκου τα μουσικά όργανα

02/05/2018 @ 15:47

Η Gibson Brands υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, καταθέτοντας όμως ταυτόχρονα και ένα σχέδιο ανάκαμψης και αναδιάρθρωσης το οποίο θα διατηρήσει το τμήμα των κιθάρων και θα δώσει στους δανειστές της ίσο μερίδιο στην ιδιοκτησία της εταιρείας, αντικαθιστώντας τους σημερινούς μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του αμφιλεγόμενου CEO Henry Juszkiewicz.

Η αίτηση υπεβλήθη το πρωί της Τρίτης (1/5/2018) στο Delaware και αναγράφει τα 500 εκατομμύρια δολάρια ως την υπολογιζόμενη αξία των χρεών της εταιρείας. Οι δανειοδότες έχουν συμφωνήσει σε ένα ακόμη βραχυπρόθεσμο δάνειο για την υποστήριξη της λειτουργίας της που θα φτάσει τα 135 εκατομμύρια δολάρια. 

Η αναδιάρθρωση που σχεδιάζεται θα επιτρέψει στην Gibson να απαλλαγεί από το τμήμα ηλεκτρονικών που απευθύνεται στο ευρύ κοινό (συμπεριλαμβανομένων των Philips, TASCAM και Onkyo), το οποίο έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχει περιέλθει ο όμιλος.

Οι πρώτες φήμες περί χρεοκοπίας ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστή η πρόθεση πώλησης του εμβληματικού εργοστασίου στο Μέμφις, τον Οκτώβριο του 2017.

«Η απόφαση να επικεντρωθούμε στην κύρια δραστηριότητά μας, το τμήμα Μουσικών Οργάνων, σε συνδυασμό με τη σημαντική υποστήριξη των μετόχων μας, πιστεύουμε ότι θα διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και την οικονομική υγεία της εταιρείας», δήλωσε ο Juszkiewicz, ο οποίος θα παραμείνει στην θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου κατά την διαδικασία αλλαγής στην διοίκηση της εταιρείας.

Και συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, σημειώσαμε σημαντικές προσπάθειες μέσω μιας επιχειρησιακής αναδιάρθρωσης. Είναι σημαντικό ότι αυτή η διαδικασία θα είναι ουσιαστικά αόρατη στους πελάτες, οι οποίοι θα μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται στην Gibson για την παροχή ασύγκριτης ποιότητας προϊόντων και εξυπηρέτησης πελατών».

  • SHARE
  • TWEET