Οι Foo Fighters ακύρωσαν όλες τις προγραμματισμένες συναυλίες τους

Ο αποχαιρετισμός του Paul McCartney στον Taylor Hawkins

31/03/2022 @ 10:18

Οι Foo Fighters προχώρησαν στην αναμενόμενη κίνηση μετά την απρόσμενη απώλεια του Taylor Hawkins, δηλαδή την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων συναυλιών τους, με επίσημη ανακοίνωσή τους που ακολουθεί αυτούσια:

«Με μεγάλη λύπη οι Foo Fighters επιβεβαιώνουν την ακύρωση όλων των επερχόμενων ημερομηνιών της περιοδείας μετά την τρομερή απώλεια του αδελφού μας Taylor Hawkins.

Λυπούμαστε και μοιραζόμαστε την απογοήτευση που δεν θα δούμε ο ένας τον άλλον όπως είχε προγραμματιστεί. Αντ' αυτού, ας αφιερώσουμε χρόνο να θρηνήσουμε, να γιατρέψουμε, να πάρουμε κοντά μας τους αγαπημένους μας και να εκτιμήσουμε όλη τη μουσική και τις αναμνήσεις φτιάξαμε μαζί.

Με αγάπη, Foo Fighters»

Ο Hawkins άφησε την τελευταία του πνοή στο ξενοδοχείο Four Seasons Casa Medina, στην Μπογκοτά της Κολομβίας την περασμένη Παρασκευή, καθώς το συγκρότημα βρισκόταν σε περιοδεία και επρόκειτο να εμφανιστεί στο φεστιβάλ Picnic Stereo το ίδιο βράδυ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ένα ασθενοφόρο κατέφθασε στο ξενοδοχείο μετά από αναφορά ότι ένας άνδρας είχε πόνους στο στήθος. Δυστυχώς, οι προσπάθειες ανάνηψης δεν είχαν αποτέλεσμα.

Το Σάββατο ανακοινώθηκε ότι στο σώμα του Hawkins βρέθηκαν οπιοειδή, μαριχουάνα και άλλα ναρκωτικά, με την τοξικολογική εξέταση να αναφέρει ίχνη δέκα ουσιών, συμπεριλαμβανομένων αντικαταθλιπτικών.

Ρεπορτάζ της Daily Mail ανέφερε ότι η σωρός του μουσικού βρίσκεται από την προχθές Τρίτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος επέστρεψαν δύο μέρες νωρίτερα.

Καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις κορυφαίων καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων, ο Paul McCartney αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τους Foo Fighters και την συμμετοχή του στην τελετή ένταξής τους στο Rock And Roll Hall Of Fame, εκφράζοντας βεβαίως την λύπη του για το τραγικό γεγονός:

«Ο ξαφνικός θάνατος του Taylor προκάλεσε σοκ σε εμένα και τους ανθρώπους που τον γνώριζαν και τον αγάπησαν. Δεν ήταν μόνο μεγάλος ντράμερ, αλλά και η προσωπικότητά του ήταν μεγάλη και λαμπερή και θα λείψει πολύ σε όλους όσους είχαν την τύχη να ζήσουν και να δουλέψουν μαζί του.»

Οι Foo Fighters έδωσαν την τελευταία τους συναυλία με τον Taylor Hawkins την Κυριακή 20 Μαρτίου στην Αργεντινή, στα πλαίσια του φεστιβάλ Lollapalooza Argentina 2022.

Στις 25 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε η κωμωδία τρόμου "Studio 666" με πρωταγωνιστές τους ίδιους, ενώ από την περασμένη Παρασκευή είναι διαθέσιμο υπό το όνομα των Dream Widow ολόκληρο το heavy/thrash άλμπουμ που ετοίμασε ο Dave Grohl στα πλαίσια της ταινίας.

Μέσω της στήλης του The Noise In My Head, ο Χρήστος Καραδημήτρης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιδιαίτερη σχέση που ένωνε τον Dave Grohl και τον Taylor Hawkins, σημειώνοντας πως θεωρεί αβέβαιο το μέλλον του συγκροτήματος.

  • SHARE
  • TWEET