Έφυγε από τη ζωή ο παραγωγός του "Harvest"

O Elliot Mazer είχε συνεργαστεί με πλήθος μουσικών στη μακρόχρονη πορεία του

10/02/2021 @ 12:02

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Elliot Mazer, γνωστός παραγωγός και μηχανικός ήχου, σύμφωνα με πληροφορίες του Rolling Stone.

O Mazer απεβίωσε στις 7 Φεβρουαρίου στο σπίτι του στο San Fransisco έπειτα από καρδιακή προσβολή, με την κόρη του, Allison να επιβεβαιώνει την είδηση.

Στην μακρόχρονη καριέρα του, αρχής γενομένης από τα '60s και το "Bossa Nova Carnival" του Dave Pike, ο Mazer συνεργάστηκε με πληθώρα ιστορικών συγκροτημάτων.

Μέχρι να γίνει ευρύτερα γνωστός εξαιτίας της συνεργασίας του με τον Neil Young, ο Mazer είχε διατελέσει παραγωγός σε δίσκους των Jerry Jeff Walker και Linda Ronstadt.

H πρώτη του από κοινού συνεργασία με τον Young ήταν το μνημειώδες "Harvest" το 1972, με τον Mazer να έχει κομβικό ρόλο, συστήνοντας στον τραγουδοποιό τους μουσικούς που συμμετείχαν στον δίσκο, στις ηχογραφήσεις που έλαβαν χώρα στο Nashville καθώς και στο Broken Arrow Ranch του Redwood City.

Έκτοτε ο Mazer συνεργάστηκε με τον Young σε μια σειρά από κυκλοφορίες, μεταξύ των οποίων το live άλμπουμ "Time Fades Away" καθώς και το περίφημο "Homegrown", που ήρθε το 2020 επίσημα στο φως της δημοσιότητας, ενώ είχε ηχογραφηθεί το 1975.

Ο σπουδαίος παραγωγός στη σταδιοδρομία του συμμετείχε στην παραγωγή δίσκων από συγκροτήματα όπως οι Dead Kennedys, The Band, Dream Syndicate κ.ά.

  • SHARE
  • TWEET