Έφυγε από τη ζωή ο μύθος του rock 'n' roll Lloyd Price

Ο μουσικός από τη Νέα Ορλεάνη είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία με συνθέσεις όπως τα "Stagger Lee" και "Personality"

10/05/2021 @ 11:21

Όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση της συζύγου του Jackie, o Lloyd Price έφυγε από τη ζωή στις 3 Μαΐου.

Ο θρυλικός rock 'n' roll μουσικός από τη Νέα Ορλεάνη και ενταγμένος στο Rock And Roll Hall Of Fame, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Όπως σημείωσε στην ανακοίνωση της η Jackie Price:

«Η μουσική του Lloyd διέσχισε αμέτρητα σύνορα και τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Απέκτησε το προσωνύμιο "Mr. Personality" εξαιτίας μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, αλλά και επειδή ήταν χαρισματιός, γενναιόδωρος, έξυπνος, αστείος, ταλαντούχος και με ευγενή καρδιά. Είμαι τόσο ευγνώμων για όλους όσους αγαπούν τη μουσική του και έχουν όμορφες αναμνήσεις από τα τραγούδια του. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου».

Γεννημένος στη Νέα Ορλεάνη το 1933, ο Price καθιερώθηκε το 1952 με το single του "Lawdy Miss Clawdy", το οποίο στο μέλλον θα διασκευαζόταν από τους Elvis Presley, Paul McCartney, The Hollies και αρκετούς ακόμα.

Έπειτα από την θητεία του στον αμερικανικό στρατό, κυκλοφόρησε το 1958 την δική του εκδοχή στο "Stagger Lee", σύνθεση που έφτασε στην κορυφή των charts, σημειώνοντας την μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία και αποτελώντας μέχρι σήμερα την πιο διάσημη εκδοχή της σύνθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το ομώνυμο κομμάτι των Nick Cave & The Bad Seeds από το άλμπουμ τους "Murder Ballads", δεν αποτελεί διασκευή της επιτυχίας του Price, αλλά μια εναλλακτική, πιο σκοτεινή εξιστορηση του γεγονότος, δηλαδή της περιβόητης δολοφονίας του Billy Lyons από τον "Stagg" Lee Shelton τα Χριστούγεννα του 1895.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Price απέκτησε εξαιτίας του hit του "Personality" το περίφημο προσωνύμιο που θα τον συνόδευε για τα επόμενα χρόνια.

Μεταξύ άλλων, ο μουσικός που είχε ενταχθεί και στο National Rhythm & Blues Hall Of Fame, είχε συνδράμει στην δημιουργία αρκετών δισκογραφικών εταιρειών, ενώ ήταν και ιδιοκτήτης πληθώρας επιχειρήσεων. Ανάμεσα στις διάφορες ενασχολήσεις του, ξεχωρίζει η προώθηση αγώνων boxing σε συνεργασία με τον Don King, με πιο γνωστό το θρυλικό "Rumble In The Jungle", τον αγώνα μεταξύ των Muhammad Ali και George Freeman.

  • SHARE
  • TWEET