Chelsea Wolfe και Divide And Dissolve τιμούν τις αυτόχθονες γυναίκες

Δείτε το video clip του remix της μουσικού στο "Far From Ideal" του αυστραλιανού ντουέτου

17/06/2021 @ 14:26

Οι Divide And Dissolve συνεργάστηκαν με την Chelsea Wolfe κυκλοφορώντας μια νέα εκδοχή του κομματιού "Far From Ideal" από το εξαιρετικό φετινό "Gas Lit" του ντουέτου Takiaya Reed και Sylvie Nehill.

Η μουσικός, πρόσθεσε τα φωνητικά της στην νέα εκδοχή του κομματιού, λειαίνοντας παράλληλα τον τραχύ ήχο του πειραματικού sludge των Divide And Dissolve.

Το remix, συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό video clip, που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, την σκηνοθεσία του οποίου ανέλαβε, η γνωστή σκηνοθέτρια ανάλογων video αυτοχθόνων καλλιτεχνών, Amber Beaton, η οποία σχολίασε για τη θεματική του:

«Ήταν ένα όνειρο μου που γίνεται πραγματικότητα το να σκηνοθετήσω το video του remix της Wolfe. O κύριος στόχος μου ήταν να ταιριάξω τις ενέργειες των δύο καλλιτεχνών αλλά και να το μετατρέψω σε ένα γράμμα αγάπης προς τις αυτόχθονες γυναίκες και συγκεκριμένα τις Māori, που έως και σήμερα υφίστανται τις επιπτώσεις της αποικιοκρατίας και της επιβεβλημένης θρησκείας.

Η πνευματικότητα μας έγινε παράνομη, και αυτό το video είναι ένα κάλεσμα στην επαναφορά των θεοτήτων μας, πολλές από τις οποίες ήταν άνθρωποι, όπως η Hine Nui Te Po που εμφανίζεται σε αυτό».

Η Wolfe, πρόσθεσε με τη σειρά της:

«Είμαι οπαδός των Divide And Dissolve για αρκετό χρονικό διάστημα, έχοντας τες στην λίστα με τους καλλιτέχνες που θα ήθελα να περιοδεύσουμε μαζί. Μες την πανδημία, η Takiaya και εγώ γίναμε φίλες. Μια μέρα μου ζήτησε αν θα ήθελα να δημιουργήσω ένα remix σε ένα κομμάτι τους και είπα προφανώς ναι. Με τράβηξε ο ρυθμός του "Far From Ideal" και με την παρότρυνσή της αποφάσισα να τραγουδήσω σε μια νέα εκδοχή του.

Τους έστειλα ένα σημείωμα μαζί με τους στίχους. Φαντάστηκα τις δυό τους ως δυνάμεις της φύσης πάνω στην σκηνή που δεν μπορείς να τις απαρνηθείς, να εμπνέουν με τη μουσική και την παρουσία τους, καθώς και με το μήνυμά τους, την καταστροφή της λευκής ανωτερότητας».

Οι Divide And Dissolve τέλος, ανέφεραν:

«Αυτό το μεταξύ μας remix ονειρεύεται ένα μέλλον για τους αυτόχθονες. Ένα μέλλον χωρίς αποικιοκρατία, όπου οι αυτόχθονες άνθρωποι οποιουδήποτε χρώματος να είναι απελευθερωμένοι».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες η Wolfe κυκλοφόρησε το κομμάτι "Diana", παρμένο από το soundtrack του "Dark Knights: Death Metal".

  • SHARE
  • TWEET