Έφυγε από τη ζωή ο, συνιδρυτής των Wailers και θρύλος της Reggae, Bunny Wailer

O τελευταίος επιζών του εμβληματικού σχήματος είχε υποστεί εγκεφαλικό το 2020

03/03/2021 @ 11:10

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, ο θρύλος της Reggae Bunny Wailer.

Ο συνιδρυτής και τελευταίος επιζών του εμβληματικού συγκροτήματος, υπέστη εγκεφαλικό το 2020, με αποτέλεσμα έκτοτε να εισάγεται τακτικά σε νοσοκομείο.

Την είδηση του θανάτου του μουσικού, την Τρίτη 2 Μαρτίου, σε νοσοκομείο στη Τζαμάικα, επιβεβαίωσε η manager του Maxine Stowe.

Ο Wailer, γεννημένος το 1947, γνώρισε τον Bob Marley όταν ήταν παιδιά στο σχολείο του χωριού Nine Mile, ενώ όταν μετέβησαν στο Trench Town, ήρθαν σε επαφή με τον Peter Tosh. Οι τρείς τους, ίδρυσαν το 1963 τους Wailers, με το ντεμπούτο του συγκροτήματος, έπειτα από την προσθήκη και των Junior Braithwaite και Beverley Kelso, "The Wailing Wailers" να κυκλοφορεί δύο χρόνια αργότερα.

Συμμετέχοντας σταθερά σε όλες τις κυκλοφορίες του συγκροτήματος έως και το 1973, όπου και διαλύθηκε η αρχική σύνθεση, o Wailer στην συνέχεια ακολούθησε προσωπική σταδιοδρομία, κυκλοφορώντας το προσωπικό του ντεμπούτο, "Blackheart Man", to 1976.

Την δεκαετία του '90 ο μουσικός κατέκτησε τρία βραβεία Grammy. Το 1991, για το "Time Will Tell: A Tribute To Bob Marley" παρέλαβε το βραβείο καλύτερης Reggae ηχογράφησης, ενώ το 1995 και 1997 για τα άλμπουμ "Crucial! Roots Classics" και "Hall Of Fame: Bob marley's 50th Anniversary" αντίστοιχα, το βραβείο καλύτερου δίσκου Reggae.

Μπορείτε εδώ να ανατρέξετε σε έναν εισαγωγικό οδηγό για το ιδιαίτερο μουσικό ιδίωμα της Reggae, όπου περιλαμβάνεται τόσο το εμβληματικό "Catch A Fire" των Bob Marley & The Wailers όσο και το προσωπικό ντεμπούτο του Bunny Wailer.

  • SHARE
  • TWEET