Bruce Springsteen: «To Black Lives Matter είναι το κίνημα που η ιστορία απαιτεί αυτή τη στιγμή»

Ο καλλιτέχνης σχολιάζει σε συνέντευξή του την πολιτική επικαιρότητα των Η.Π.Α.

21/09/2020 @ 11:38

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Rolling Stone, ο Bruce Springsteen, εξέφρασε τη γνώμη του για την πολιτική επικαιρότητα στις Η.Π.Α., το κίνημα Black Lives Matter καθώς και τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Όπως δήλωσε «To Αφεντικό», τα τελευταία χρόνια αντιλήφθηκε πως ο ρατσισμός είναι η αιτία και όχι το αποτέλεσμα των όσων συμβαίνουν:

«Η ανωτερότητα των λευκών (σ.σ. "white supremacy") καθώς και τα προνόμιά τους ("white privilege") έχουν εισχωρήσει πολύ πιο βαθιά από όσο πίστευα. Η αίσθηση που είχα τα προηγούμενα τρία-τέσσερα χρόνια, ήταν πως ο ρατσισμός και η λευκή ανωτερότητα ήταν φλέβες της ακρότητας μας, ενώ τώρα μου είναι σαφές πως είναι η αορτή που διαπερνά την καρδιά αυτού του έθνους. Ήταν κάτι που μου άνοιξε τα μάτια, είτε ήμουν προηγουμένος ανόητα αθώος να το αντιληφθώ είτε όχι».

Όσον αφορά το κίνημα Black Lives Matter και το μέλλον της αμερικανικής κοινωνίας, ο Springsteen ανέφερε:

«Πιστεύω πως μια κοινωνία όπου όλοι θα κοιτάζονται στα μάτια ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ως Αμερικανοί, είναι εφικτή. Είναι ένα κίνημα τεράστιας ελπίδας, είναι ένα τρομερά διαφοροποιημένο μείγμα νέων ανθρώπων που είναι στους δρόμους και διαδηλώνει. Είναι ένα κίνημα το οποίο η ίδια η ιστορία απαιτεί εδώ και τώρα».

Σχολιάζοντας, επίσης, το περιεχόμενο του νέου του δίσκου, "Letter To You", o μουσικός εξήγησε πως δεν θα περιέχει "anti-Trump" τραγούδια, καθώς, όπως πιστεύει, «αυτό θα ήταν το πιο βαρετό άλμπουμ όλων των εποχών».

Εξέφρασε όμως την στήριξή του στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Joe Biden, παρόλο που, όπως δήλωσε, δεν θα ήταν η πρώτη του επιλογή για υποψήφιος: «Η χώρα ως φωτεινός φάρος δημοκρατίας έχει διαλυθεί από την τωρινή κυβέρνηση. Έχουμε εγκαταλείψει φίλους, συμφιλιωθήκαμε με δικτάτορες, αρνούμαστε την κλιματική αλλαγή».

Υπενθυμίζουμε πως ο νέος δίσκος του Bruce Springsteen, "Letter To You", από τον οποίο μπορείτε να ακούσετε το ομότιτλο κομμάτι, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου και θα είναι ο πρώτος δίσκους του καλλιτέχνη με την Ε Street Band έπειτα από το 2014 και το "High Hopes".

  • SHARE
  • TWEET