O Brian Eno εκκινεί διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό με ακυκλοφόρητη μουσική

Το "The Lighthouse" θα μεταδίδει μεταξύ άλλων αδημοσίευτα τραγούδια των τελευταίων 30 ετών

10/06/2021 @ 12:40

Ο Brian Eno αποκάλυψε πως εκκινεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Sonos Radio ένα νέο σταθμό που θα ονομάζεται "The Lighthouse".

Το εν λόγω κανάλι, θα μεταδίδει κλασικά κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας του εμβληματικού μουσικού καθώς και πληθώρα ακυκλοφόρητης μουσικής.

Συγκεκριμένα, θα περιέχονται εκατοντάδες αδημοσίευτα τραγούδια, με το παλιότερο να χρονολογείται στο 1990, με τον Εno να εξηγεί πως το "The Lighthouse" θα αποτελεί την ζωντανή συλλογή της πορείας του, όπου αυτός θα επιλέγει διαρκώς στιγμές τόσο από το παρελθόν όσο και από το δισκογραφικό του μέλλον, παρουσιάζοντας τες απευθείας στο κοινό:

«Νέες συνθέσεις θα μπαίνουν στο mix με μερικές να πηγαίνουν ακόμα παραπέρα. Θα ακούτε μια σειρά από κομμάτια σε τυχαία αναπαραγωγή, και ελπίζω οι πιθανότητες να σας ενθουσιάσουν για όσα πρόκειται να συναντήσετε. Αργά τραγούδια θα διαδέχονται μερικά με υψηλό τέμπο, και το αντίστροφο».

Επιπρόσθετα, στους επόμενους μήνες, ο Eno αναμένεται να παρουσιάσει και μια σειρά από προγράμματα στο "Τhe Lighthouse", όπου θα εξηγεί το σκεπτικό του πίσω από τις επιλογές των συνθέσεων.

Υπενθυμίζεται πως οι Brian και Roger Eno θα εμφανιστούν στην Ελλάδα τον Αύγουστο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021.

  • SHARE
  • TWEET