Paul Stanley: «Απορρίψαμε τους Van Halen το 1976 για να προστατεύσουμε τους Kiss»

Στη δημοσιότητα απόσπασμα από την επερχόμενη βιογραφία του Eddie Van Halen

16/09/2021 @ 13:29

To περιοδικό Classic Rock έδωσε στη δημοσιότητα ένα απόσπασμα από την επερχόμενη βιογραφία του Eddie Van Halen, στο οποίο ο Paul Stanley των Kiss εξηγεί το σκεπτικό της μπάντας του πίσω από ένα περιστατικό του 1976.

Συγκεκριμένα, ο κιθαρίστας, μαζί με τον manager του συγκροτηματος, Bill Aucoin, είχαν απορρίψει την προοπτική της συνεργασίας τους με τους τότε ανερχόμενους Van Halen, με σκοπό να προστάτευαν το μέλλον των Kiss.

Οπως εξήγησε ο Stanley, οι δύο μπάντες ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή τον Νοέμβριο του 1976, όταν στο Lοs Angeles οι Stanley και Gene Simmons επισκέφθηκαν ένα τοπικό κλάμπ όπου είδαν δύο νεαρά συγκροτήματα, με τους Van Halen, ένα εξ' αυτών, να ξεχωρίζει αισθητά.

Ο Simmons, ενθουσιασμένος από την μπάντα, και ειδικά από το κιθαριστικό παίξιμο του Eddie Van Halen, προσφέρθηκε να τους βοηθήσει να ηχογραφήσουν ένα demo, θέλοντας να τους εντάξει και στην εταιρεία management του, Man Of 1000 Faces.

Ο μπασίστας, κράτησε τον λόγο του και κατευθύνθηκε στο στούντιο μαζί με τους Van Halen, όπου και ηχογράφησαν μια κασέτα που περιείχε μεταξύ άλλων τα "Runnin’ With The Devil" και "Somebody Get Me A Doctor".

O Simmons, όπως αποκάλυψε στον συγγραφέα της βιογραφίας, Paul Brannigan, όταν έβαλε στους Kiss την κασέτα, κανείς δεν ενθουσιάστηκε, με αρκετούς να ανασηκώνουν τους ώμους τους και αυτον, εξοργισμένο να απορεί.

Ο frontman του συγκροτηματος εξήγησε πως στη συνέχεια έσκισε το συμβόλαιο, απολογούμενος στους Van Halen, εξηγώντας τους πως όταν επιστρέψουν οι Kiss από την επικείμενη περιοδεία τους, θα τους βοηθούσε εκ νέου:

«Από τη στιγμή που κανείς άλλος δεν ενθουσιάστηκε, είναι το πιο ηθικό για μένα να σταματήσει η συνεργασία μας».

Ο Paul Stanley με τη σειρά του, έριξε φως στο σκεπτικό της μπάντας, το οποίο, όπως παραδέχθηκε, δεν είχε καμία σχέση με την ποιότητα των Van Halen:

«Δεν θέλαμε να συνεργαστούμε μαζί τους για το καλό των Kiss. Προσπαθούσαμε να έχουμε από κοντά τον Gene και να τον προσέχουμε. Συχνά ασχολείται περισσότερο με τον εαυτό του, και δεν θα μας ευνοούσε το να του επιτρέπαμε να έχει μια άλλη ασχολία. Οι Van Halen ήταν εξαιρετικοί και δεν γινόταν να μην σου αρέσουν. Οφείλαμε όμως να προσέξουμε τους Kiss, και εκείνη την περίοδο έπρεπε να επιβληθούμε στον Gene, είναι τόσο απλό».

Δείτε επίσης:

Οι Kiss σχολιάζουν την εποχή που ο Eddie Van Halen ήθελε να γίνει μέλος τους

  • SHARE
  • TWEET