Οι Arcade Fire ανοίγουν το δικό τους εστιατόριο στο Μόντρεαλ

Το Agrikol τιμά τον πολιτισμό της Αϊτής με αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα

07/05/2015 @ 14:05
Οι Arcade Fire βρίσκονται σε ένα διάλειμμα από τις μουσικές τους υποχρεώσεις, ξεκούραση που τους αξίζει μετά την μακρά παγκόσμια περιοδεία για τον αριστουργηματικό δίσκο τους "Reflektor".

Παρ’όλα αυτά τα μέλη του συγκροτήματος δεν τριγυρίζουν απλά στα σοκάκια του Μόντρεαλ: ο Will Butler πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα solo άλμπουμ, ενώ τα έκτακτα μέλη Sarah Neufeld και Colin Stetson ένωσαν τις δυνάμεις τους για την κυκλοφορία μιας κοινής τους δουλειάς. Και τώρα, τα πιο νόστιμα νέα έρχονται από το ανδρόγυνο Win Butler και Régine Chassagne.

Το ζεύγος Butler/Chassagne ανοίγει αυτό το καλοκαίρι στο Μόντρεαλ το δικό του εστιατόριο με θέμα την εξωτική Αιτή. Το Agrikol -όπως θα ονομάζεται η επιχείρηση- θα βασιστεί στη συνεργασία με τους Roland Jean και Jen Agg, που τους ανήκει ήδη ένα άλλο Αϊτιανο-κεντρικό εστιατόριο στο Τορόντο.

Το Agrikol θα φιλοξενεί –εκτός των αυθεντικών έθνικ γεύσεων- χώρο αφιερωμένο στη μουσική και την Τέχνη. «Η βασική ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος πολιτισμού», εξήγησε ο Butler σε δηλώσεις του, συνεχίζοντας «είχαμε πραγματικά εντυπωσιαστεί με ανάλογους χώρους για την κουλτούρα της Αϊτής και της Καραϊβικής».

Η Chassagne, βέβαια, είναι η ίδια Αϊτιανής καταγωγής και η μπάντα έχει συγκεντρώσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια για να ευεργετήσουν την χώρα κατά τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα, ο Butler λάνσαρε την δική του σειρά καφέ από την Αϊτή.
  • SHARE
  • TWEET