Ο Nick Mason και ο Lars Ulrich υπερασπίζονται το Spotify

Το σκεπτικό δύο εκ των πιο επιτυχημένων drummer των τελευταίων δεκαετιών

03/10/2013 @ 11:10
Δύο από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς στην ιστορίας της rock μουσικής, οι drummer των Pink Floyd και των Metallica αντίστοιχα, Nick Mason και Lars Ulrich, τάχθηκαν αναμφισβήτητα υπέρ της υπηρεσίας streaming μουσικής Spotify.

Οι Pink Floyd ήταν αντίθετοι με την διάθεση της μουσικής τους μέσω του Spotify και πείστηκαν τελικά να διαθέσουν το σύνολο της δισκογραφίας τους όταν το "Wish You Were Here" έφτασε το ένα εκατομμύριο «χτυπήματα» μέσα σε μία εβδομάδα.

Ο Mason δήλωσε σχετικά: «Το Spotify ήταν μια επιτυχία για εμάς. Πολλοί άνθρωποι ακούνε τη μουσική μας και το πιο σημαντικό είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν ήταν προηγουμένως εξοικιωμένοι με αυτήν.» Για τον Mason το streaming σίγουρα δεν είναι άλλη μία μορφή πειρατίας και είναι αναμφισβήτητο ότι πλέον ακούγεται περισσότερη μουσική.

Ο Ulrich δήλωσε στο NME TV απλά ότι αγαπάει το Spotify, αναφέροντας ότι αποτελεί μια σπουδαία εμπειρία. Η θέση του Ulrich έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο συνιδρυτής του Napster, Sean Parker, είναι ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Spotify (η διαμάχη που είχαν οι Metallica με το Napster είναι γνωστή σε όλους). Κατά την έναρξη της συνεργασίας των Metallica με το Spotify τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ulrich είχε δηλώσει ότι τελικά είχε πολλά περισσότερα κοινά με τον Parker.
  • SHARE
  • TWEET