Metallica: Η πρώτη metal είσοδος στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

Το "Master of Puppets" επιλέχτηκε να διασωθεί για τις επόμενες γενιές

25/03/2016 @ 13:11

Το αριστουργηματικό "Master Of Puppets" των Metallica, που κυκλοφόρησε το 1986, προστέθηκε στη λίστα με τους δίσκους που αξίζει να διασωθούν για τις επόμενες γενιές και, για το λόγο αυτό, εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Καταγραφής της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των Η.Π.Α. Είναι ο πρώτος metal δίσκος που έχει την τιμή να προστεθεί σε αυτή τη λίστα.

Ο δίσκος αποτελεί μία από τις 25 νέες ηχογραφήσεις που προστίθενται κάθε χρόνο στο μητρώο των δημιουργιών που κρίνονται «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικές» και κυκλοφόρησαν πριν το 2000.

Η μπάντα σχολίασε για το θέμα αυτό: «Οι επιλογές που προστέθηκαν το τρέχον έτος φέρνουν τον συνολικό αριθμό των ενταγμένων ηχογραφήσεων στις 450, δεδομένου ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2002, και με μεγάλη περηφάνια και ταπεινότητα βρισκόμαστε δίπλα σε θρυλικά ονόματα, όπως ο John Coltrane, ο Merle Haggard, ο Santana και ο George Carlin μεταξύ άλλων, σε αυτό το πάνθεον των αμερικανικών ηχογραφήσεων. Το "Master Of Puppets" είναι μια συλλογή από τραγούδια, τα οποία θεωρούμε καθοριστική στιγμή στα πρώτα μας χρόνια και η τιμή που απονεμήθηκε σε αυτό το άλμπουμ είναι υπέρ το δέον ​​συναρπαστική για εμάς».

To Εθνικό Μητρώο Καταγραφής ιδρύθηκε από το Κογκρέσο των Η.Π.Α, με σκοπό την διατήρηση της μουσικής κληρονομιάς της χώρας.

Ποιο άλλο metal άλμπουμ πιστεύετε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί για τις επόμενες γενιές;

  • SHARE
  • TWEET