H rock κοινότητα αποχαιρετά τον Andy Fraser των Free

Ο σπουδαίος μπασίστας και συνθέτης «έφυγε» στα 62 του χρόνια

18/03/2015 @ 19:55
Όπως έγινε γνωστό από εχθές το βράδυ, ο μπασίστας των Free, Andy Fraser, έφυγε από την ζωή στα 62 του χρόνια, και όπως ήταν αναμενόμενο, συνεργάτες και συνάδελφοι απηύθυναν το «ύστατο χαίρε».

Ανάμεσά τους φυσικά Paul Rodgers και ο Simon Kirke, τραγουδιστής και drummer των Free και των Bad Company αντίστοιχα, αλλά και οι Spike (Quireboys), Glenn Hughes και Joe Bonamassa.

O Rodgers δήλωσε απλά «Ο χαμός του Andy είναι πολύ προσωπικό γεγονός. Δεν υπάρχουν λέξεις. Είναι μια θλιβερή ημέρα.» ενώ ο Kirke ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Αndy δεν σκεφτόταν τον εαυτό του ως μπασίστα, αλλά περισσότερο σαν μουσικό που μπορούσε να παίξει τα πάντα για να ‘κινηθεί το πράγμα’».

Ο frontman των Quireboys, Spike, εμφανίστηκε σοκαρισμένος μιλώντας στο TeamRock, καθώς ετοιμαζόταν να περιοδεύει με τον Fraser: «Ο Andy ανυπομονούσε να παίξει ξανά με τον Simon και να αναβιώσει τα κλασικά τραγούδια των Free και την δουλειά του Frankie Miller».

Ο Glenn Hughes δήλωσε: «Η μεγαλύτερή μου επιρροή στο μπάσο. Ήταν τιμή μου που μοιράστηκα την σκηνή μαζί σου. Σε αγαπώ, αδελφέ μου.»

«Ειμαι απίστευτα λυπημένος» ανέφερε ο Joe Bonamassa, «ο Andy ήταν ένας από τους σπουδαιότερους και ήμουν περήφανος που τον αποκαλούσα φίλο μου».
  • SHARE
  • TWEET