Eric Clapton: «Ο Jack Bruce ήταν τεράστια έμπνευση για μένα»

Φόρος τιμής για τον χαμό του μεγάλου μουσικού από τον Ginger Baker και δεκάδες καλλιτέχνες

27/10/2014 @ 12:17
Ο Eric Clapton, μέσω του λογαριασμού του στο facebook, έστειλε ένα λιτό μήνυμα, μετά την είδηση του θανάτου του Jack Bruce.

«Ηταν ένας σπουδαίος μουσικός και συνθέτης, και μια τεράστια έμπνευση για μένα». Μαζί έδωσε και ένα ακουστικό τραγούδι με τίτλο "For Jack". Το ακούτε από εδώ

Το τρίτο μέλος των Cream, ο ντράμερ Ginger Baker εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του επίσημου official fan club στην οποία αναφέρει: «Με μεγάλη μου λύπη έμαθα τον χαμό ενός ωραίου ανθρώπου, του Jack Bruce. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Δεκάδες ακόμα καλλιτέχνες, κυρίως μπασίστες, απέτισαν το δικό τους φόρο τιμής στον επιδραστικό μουσικό μέσω twitter. Ανάμεσά τους οι Paul Stanley (Κiss), Mick Mars (Motley Crue), Tony Iommi (Black Sabbath), Geddy Lee (Rush), Glenn Hughes (Deep Purple), Dave Mustaine (Megadeth) και Mike Portnoy (Dream Theater). Διαβάστε και ορισμένα παρακάτω:

Ringo Starr (Beatles): «Απίθανος μουσικός και ένας καλός φίλος».
Geezer Butler (Black Sabbath): «Στενάχωρο να μαθαίνεις το θάνατο του Jack Bruce. Η μεγαλύτερη επιρροή και ο αγαπημένος μου μπασίστας».
Flea (Red Hot Chili Peppers): «Όχι ρε φίλε και ο Jack Bruce… Τον αγαπούσα. Μοναδικός. Το τέλος μιας εποχής».
Roger Waters: «Ο Βruce ήταν πιθανότατα ο πιο χαρισματικός μουσικά μπασίστας που υπήρξε ποτέ».
Slash: «Ηταν πραγματικός πρίγκηπας. Είδωλο της γενιάς του, της δικής μου και όσων ακολουθήσουν».

twit_jack
  • SHARE
  • TWEET