1,3 δισεκατομμύρια δολάρια από το Global Citizen Festival στον αγώνα κατά της φτώχειας

10/10/2012 @ 11:51
Το φεστιβάλ Global Citizen που έγινε στη Νέα Υόρκη στις 29 Σεπτεμβρίου δεν έγινε μόνο για να δώσει στους οπαδούς μία ευκαιρία να δουν τους Neil Young And Crazy Horse, τους Foo Fighters, και τους The Black Keys ζωντανά.

Μέσω της εν λόγω εκδήλωσης συγκεντρώθηκε το αστρονομικό ποσό των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν στον αγώνα κατά της φτώχειας.

Ανάμεσα στις ομάδες που βοήθησαν στη συγκέντρωση των χρημάτων ήταν η Αμερικάνικη ένωση για τη Unicef, η οποία μέσω δωρεών προσπαθεί να συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2015 για τη βοήθεια παιδιών παγκοσμίως, ενώ 167,5 εκατομμύρια δολάρια είναι ο στόχος της οργάνωσης Half the Sky Movement, χρήματα που θα βοηθήσουν γυναίκες και παιδιά που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Το ίδρυμα Global Parternship for Education αποσκοπεί στο ποσό των 500 εκατομμυρίων ώστε να βοηθήσει στην εκπαίδευση 5 εκατομμυρίων παιδιών που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες.

Το Global Citizen Festival υποδέχθηκε 60.000 θαυμαστές οι οποίοι, πέρα από την καλή πράξη, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εντυπωσιακές εμφανίσεις από τα αγαπημένα τους συγκροτήματα, με αποκορύφωμα ίσως την κοινή εμφάνιση των Foo Fighters των Black Keys και του Neil Young.

  • SHARE
  • TWEET