Riot V - "Armor Of Light": Προακρόαση

Οι Αμερικανοί φαίνονται ικανοί να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 12/12/2017 @ 12:07

Η μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες οι Riot V πέρασε φυσικά από την Αθήνα και το Κύτταρο Live Club την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Τα όσα σπουδαία διαδραματίστηκαν μπορείτε να διαβάσετε στην εκτενή ανταπόκριση του νεότευκτου Into Battle Festival, στο οποίο οι Αμερικανοί ήταν headliners την πρώτη ημέρα.

Riot V

Με αυτήν την αφορμή, η νέα δισκογραφική στέγη του συγκροτήματος Nuclear Blast προγραμμάτισε media day και προακρόαση έξι κομματιών του νέου δίσκου το απόγευμα πριν την συναυλία στο Ragnarok Club, με συμμετοχή μάλιστα αρκετών δημοσιογράφων από μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο, αν όχι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας και τα δεδομένα της εποχής.

Ο Γρηγόρης Βαρσάμης, εκπροσωπώντας την διοργανώτρια αρχή του φεστιβάλ, Eat Metal Records, φρόντισε τις λεπτομέρειες της φιλοξενίας, ενώ οι απεσταλμένοι της εταιρείας, Florian και Markus, ιδιαίτερα φιλικοί προς όλους, ανέλαβαν τα διαδικαστικά και ως άψογοι επαγγελματίες επιτέλεσαν το έργο τους εις το ακέραιο.

Πληροφορηθήκαμε πως το επερχόμενο άλμπουμ των Riot V έχει το "Armor Of Light" ως working title, τίτλο που πάντως επιβεβαίωσε από σκηνής η μπάντα, με πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας την 30ή του Μαρτίου. Μία ημιτελής εκδοχή του εξωφύλλου που μας παρουσιάστηκε δεν προδίδει μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον προκάτοχο "Unleash The Fire", και το σίγουρο είναι πως αν δεν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα, θα έχουμε παραδόξως ένα τουλάχιστον όμορφο αποτέλεσμα.

Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε έξι από τα τραγούδια του δίσκου σε εκδοχές πολύ κοντά στις τελικές, με το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα να αναμένεται στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Όπως αποκάλυψαν αργότερα στην συνέντευξη που μας παραχώρησαν ο κιθαρίστας Mike Flyntz, ο τραγουδιστής Todd Michael Hall και ο ντράμερ Frank Gilchriest, παρουσιάστηκαν τα πιο άμεσα τραγούδια, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που κρίνονται από τους δημιουργούς περισσότερο πειραματικά.

Αυτό που κατέστη σαφές από την ακρόαση είναι ότι η παραγωγή, εξετάζοντας ειδικά τον ήχο των τυμπάνων, φαίνεται ιδανική για το heavy/power ύφος της μπάντας, και σίγουρα πολύ καλύτερη από εκείνη του "Unleash The Fire" (τουλάχιστον στην αρχική του έκδοση). Ακόμη, οι δομές και οι ενορχηστρώσεις, χωρίς να έχουν γίνει πολύπλοκες, είναι πιο σύνθετες από εκείνες του τελευταίου άλμπουμ.

Το σίγουρο είναι ότι ο Gilchriest εντυπωσιάζει με το ρυθμικό παίξιμό του χωρίς να αφήνει για πολύ το διπέταλο, ο Todd Michael Hall μου φάνηκε τουλάχιστον εξαιρετικός και ως χροιά αρκετά κοντά στον Joacim Cans, πράγμα καθόλου αρνητικό κατά την ταπεινή μου γνώμη, ενώ αναμενόμενα οι κιθάρες πρόκειται να προκαλέσουν για μία ακόμη φορά ενθουσιασμό.

Εκεί όμως που εν τέλει κρίνονται όλα, είναι στα τραγούδια τα ίδια και την προσωπικότητα που αυτά βγάζουν μεμονωμένα αλλά και ως σύνολο. Όσο κι αν η μία ακρόαση δύσκολα μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα, οι Αμερικανοί μάλλον διαθέτουν για μία ακόμη φορά τις μελωδίες που χρειάζονται για να ξεχωρίσουν, και ως εκ τούτου δηλώνω αρκετά αισιόδοξος για το τελικό, συνολικό προϊόν.

Για την ιστορία, ακούσαμε κατά σειρά τα τραγούδια "Victory", "End Of The World", "Heart Of A Lion", "Armor Of Light", Messiah" και "Burn The Daylight". Περισσότερα όταν ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της κυκλοφορίας και φυσικά στην κανονική παρουσίαση του δίσκου.

  • SHARE
  • TWEET